Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olan Türker İnanoğlu, 18 Mayıs 1936 tarihinde Karabük'te doğdu. Sinemaya olan ilgisi genç yaşlarda başlayan İnanoğlu, Tatbikî Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda öğrenciyken sinema dünyasına adım attı ve yönetmen yardımcısı olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde birçok ünlü yönetmene asistanlık yaparak tecrübe kazandı.

1960 yılında kendi yapım şirketini kurarak Türk sinemasına damgasını vuran İnanoğlu, daha sonra bir video şirketi kurarak Türkiye'de video kaset dağıtımını başlatan ilk kişi oldu. Sinema sektöründe birçok başarılı projeye imza atan Türker İnanoğlu, yapımcılık ve yönetmenlik kariyerinde önemli başarılar elde etti.

İnanoğlu'nun oyuncu Filiz Akın ile olan evliliğinden İlker İnanoğlu dünyaya geldi. Daha sonra ise Gülşen Bubikoğlu ile evlenen İnanoğlu'nun Zeynep isminde bir kızı daha oldu. Ailesiyle birlikte mutlu bir yaşam süren İnanoğlu, aynı zamanda sinema dünyasındaki başarısıyla da tanınmaktadır.

Türker İnanoğlu, Türk sinemasının yanı sıra televizyon dünyasında da önemli projelere imza atmıştır. Birçok televizyon yapımında da başarılı çalışmalara imza atan İnanoğlu, sektöre olan katkılarıyla da ön plana çıkmıştır.

Türk sinemasının usta ismi Türker İnanoğlu, 88 yaşında iken yaşamını yitirdi. Sinema dünyasına bıraktığı eserler ve sanata olan katkılarıyla Türk sinemasında unutulmaz bir yere sahip olacak.

Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Ebru Cündübeyoğlu Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Ebru Cündübeyoğlu Rol Aldığı Dizi-Filmler Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Ebru Cündübeyoğlu Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Ebru Cündübeyoğlu Rol Aldığı Dizi-Filmler