Aydın'da enginar üretiminde Türkiye'nin yüzde 42'lik ihtiyacına cevap veren bölgede hasat sezonu başladı. Tarlada 20 TL'ye satılan enginar, aracı sayısı arttıkça ve sofraya ulaşana kadar 20 kat fiyat artışı yaşıyor.

Enginar Fiyatları Neden Bu Kadar Yüksek?

Aydın'da tarlada 20 TL'ye satılan enginar, pazarda 40-50 TL'den, lokanta ve restoranlarda ise müşteriye 400 TL'ye kadar ulaşan fiyatlarla servis ediliyor. Peki, bu fiyat farkının sebebi nedir?

İstanbul'da inanılmaz saldırı! Camide imamı okla vurdu, saldırgan kim, yakalandı mı? İstanbul'da inanılmaz saldırı! Camide imamı okla vurdu, saldırgan kim, yakalandı mı?

Enginarrrr1010

Fiyat Artışında Aracılar mı, Lüks Ürün Mü?

Uzmanlar, fiyat artışında aracılara düşen payın önemli olduğunu belirtiyor. Tarladan pazara ulaşana kadar her aşamada bir aracı girmesi, fiyata doğrudan etki ediyor. Bunun yanı sıra, enginarın son yıllarda lüks bir ürün olarak algılanması da fiyatların yükselmesine katkıda bulunuyor.

Enginar Üreticileri010

Enginar Üreticileri Ne Diyor?

Enginar üreticileri, fiyatların yüksek olmasına rağmen sezonun iyi gittiğini söylüyor. Üreticiler, enginarın "iyi tarım" sertifikalı olduğunu ve hormon içermediğini de vurguluyor.

400 TL'ye Enginar Yemek Mümkün mü?

Enginarın sofraya ulaşana kadar 20 kat fiyat artışı yaşaması, bazı tüketicileri bu lezzetli sebzeden uzaklaştırıyor. Peki, 400 TL'ye enginar yemek mümkün mü? Evet, bazı lokanta ve restoranlarda bu fiyat etiketine rastlamak mümkün. Fakat bu fiyat, enginarın lezzetine ve faydalarına değer mi, o da tüketicinin takdirine kalıyor.

Editör: Murat Serdar Yıldız