Milli Eğitim Bakanlığı, uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adlı yeni müfredat taslağını tüm öğretim kademeleri için hazırladı. Taslak, on yıllık bir sürecin sonucu olarak ortaya çıktı ve çeşitli paydaşların katılımıyla oluşturuldu.

Hazırlık sürecinde çok sayıda görüş alışverişi ve analizler yapıldı, toplantılar düzenlendi. 260 akademisyen ve 700'den fazla öğretmenin katılımıyla 20 çalıştay gerçekleştirildi. Binin üzerinde eğitim paydaşıyla yapılan toplantılarla modelin detayları şekillendirildi.

DGS 2024 dikey geçiş sınavı ne zaman, başvuru e-devlet ÖSYM nereden yapılır DGS 2024 dikey geçiş sınavı ne zaman, başvuru e-devlet ÖSYM nereden yapılır

Yeni müfredat taslağı, öğretim yılı başlangıcından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli olarak uygulanacak. Taslak, kamuoyunun görüşüne açık olarak "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden bir hafta boyunca değerlendirmeye açık olacak.

Bu yeni adım, eğitimde dönüşüm ve yenilik anlamında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yeni müfredatın, öğrencilerin becerilerini ve yeteneklerini geliştirmeye yönelik olarak tasarlandığı belirtiliyor.