Türk tiyatrosunun usta isimlerinden Ayten Gökçer, 84 yaşında hayata gözlerini yumdu. Gökçer'in cenazesi 15 Mayıs Çarşamba günü öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'na eşi Cüneyt Gökçer'in yanına defnedilecek.

AYTEN GÖKÇER KİMDİR?

26 Ocak 1940 tarihinde Ankara'da doğan Ayten Gökçer, 1952 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'nın bale bölümünde eğitimine başladı. 1958 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sanatçı olarak görev almaya başlayan Gökçer, sinema kariyerine ise 1965 yapımı "Taçsız Kral" filmiyle adım attı. Ancak daha sonra sinemadan ziyade tiyatroya ağırlık verdi.

Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Nilüfer Açıkalın Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Nilüfer Açıkalın Hayatı ve Biyografisi Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Nilüfer Açıkalın Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Nilüfer Açıkalın Hayatı ve Biyografisi

Gökçer, "Yedi Kocalı Hürmüz" müzikalindeki "Hürmüz" rolüyle dikkatleri üzerine çekti. 1999 yılında ise "Yılan Hikayesi" adlı dizi ile televizyon dünyasına adım atan Gökçer, uzun yıllar boyunca başarılı performanslar sergiledi.

1964 yılında tiyatro oyuncusu Cüneyt Gökçer ile evlenen Ayten Gökçer'in Aslı Gökçer Oba adında bir kızı bulunmaktadır.