Tokat'ta deprem mi oldu? Soru gündemde. Tokat'ta zaman zaman meydana gelen artçı sarsıntılar nedeniyle vatandaşlar deprem mi yaşadı? Sorusuna yanıt bulmak için internette arama yapıyor. Peki Tokat'ta deprem oldu mu?  Tokat'ta az önce deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü nedir? 21 Nisan Tokat Depremi!

TOKAT'TA DEPREM Mİ OLDU?

21 Nisan 2024 tarihinde saat 15:03:32'de Tokat'ın Turhal ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 12,38 km olarak kaydedilirken, enlemi 40,43417 N ve boylamı 36,20556 E olarak sabitlendi. Olay, Afet ve Acil Durum Yönetimi Bürosu verilerine göre meydana geldi. Bu depremle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İstanbul 19 Mayıs konserler nerede, kimin konseri ücretsiz olacak? İstanbul 19 Mayıs konserler nerede, kimin konseri ücretsiz olacak?

OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Derinliği 12,38 kilometre olan deprem kısa süreli paniğe neden olurken, herhangi bir olumsuz durum bildirilmedi. Kentin Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, bölgedeki birçok binada hasara yol açarken, artçı sarsıntılar paniğe neden oldu. Yozgat'ta da yaşanan depremin ardından Tokat ve Yozgat'ın 3 ilçesinde eğitime 1 gün ara verildi.

Kandili Rasathanesi'nin verdiği bilgiye göre Malatya'da gün içinde çok sayıda deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi son dakika deprem haberleriyle vatandaşlara anlık deprem haberlerini ulaştırıyor. Kandilli Rasathanesi bölgesel deprem araştırmaları yaparak bölgedeki son 500 depremi kamuoyunun bilgisine sunuyor.