Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde, trafik kazasına müdahale eden 112 Acil Ambulans personeline saldıran bir jandarma uzman çavuş, açığa alınarak hakkında soruşturma başlatıldı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, uzman çavuşun ambulans şoförüne sarılır gibi yaparak ısırdığı anlar kaydedildi.

Olayın Detayları

1 Mayıs hangi kurumlar açık (bankalar, borsa, hastaneler, eczaneler, kargolar) 1 Mayıs hangi kurumlar açık (bankalar, borsa, hastaneler, eczaneler, kargolar)

Trafik kazasında yaralanan bir şahsa müdahalede bulunan Paramedik Enes Abdullah A.’ya ambulans içerisinde ve dışında saldıran jandarma uzman çavuş, daha sonra kazazedeyi hastaneye ulaştıran sağlık ekibinden özür dilemek için geldiği hastanede de taşkınlık yaptı. Ambulans şoförü Cemil U.’nun yanağını ısırıp darp eden uzman çavuş, psikolojik sorunları olduğu iddiasıyla görevden uzaklaştırıldı.

Güvenlik Kamerası Görüntüleri Ortaya Çıktı

Olayın güvenlik kamerası görüntüleri, uzman çavuşun hastane önünde ambulans şoförüne sarılır gibi yaparak yanağından ısırdığı anları saniye saniye kaydetti. Tekirdağ Valiliği konuyla ilgili açıklama yaparak, olayın adli makamlara intikal ettiğini ve disiplin soruşturması başlatıldığını duyurdu.

Uzman Çavuş Hakkında Adli ve İdari Soruşturma Başlatıldı

Jandarma personeli ile ambulans ekibi arasında yaşanan tartışmanın ardından jandarma uzman çavuş hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Valilik açıklamasında, 12 Nisan 2024 tarihinde meydana gelen olayın disiplin soruşturma heyeti tarafından incelendiği ve ilgili jandarma personelinin açığa alındığı belirtildi.