Şırnak'ta bir kadını taciz ettiği iddiasıyla sokak ortasında darp edilen uzman çavuşun mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı. İşte yaşananlar:

Olayın Ardındaki İddia
Şırnak'ta evli bir kadını arkasından sarılarak taciz ettiği iddia edilen bir uzman çavuş, kadının akrabaları tarafından sokak ortasında darp edilmişti. Olaya karışan 4 şüpheli ise gözaltına alınmıştı.

KPSS başvurusu 2024 nereden yapılır, KPSS Başvuru ekranı erişime açıldı mı? KPSS başvurusu 2024 nereden yapılır, KPSS Başvuru ekranı erişime açıldı mı?

Mahkemedeki İfadesi
Uzman Çavuş Zekeriya Ç., mahkemede yaptığı açıklamada, bir kadının "Yardım edin" sözünü duyduğu için binaya girdiğini, içerideki kadının bağırmaya başlaması üzerine çevredekilerin saldırısına uğradığını belirtti. Taciz suçlamasını kabul etmeyen Zekeriya Ç., cinsel taciz iddiasını reddederek, "Bana iftira atanlardan da ben şikayetçiyim." dedi.

Alkol Almıştı
Zekeriya Ç., olay günü alkol aldığını ve bir kadının yardım çığlığını duyduğunda binaya girdiğini ancak içeride ikinci bir kadının daha bağırmaya başladığını ifade etti. "Ben 15 yıldır kamu hizmeti yapıyorum. Böyle bir hareketi yapacak biri değilim. Kesinlikle ne cinsel amaçlı ne de başka bir amaçla müştekiye dokunmadım." şeklinde konuştu.

Tutuklandı
Şırnak Sulh ve Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın ardından Zekeriya Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, Şırnak'ta büyük yankı uyandırmış ve kamuoyunda geniş şekilde tartışılmıştı. Taciz suçlamalarıyla ilgili olarak yapılacak olan soruşturma ve mahkeme süreci, olayın netleşmesi açısından önem taşıyor.