Emekli ikramiyesi ödeme günleri ve miktarları, emeklilerin ve hak sahiplerinin büyük ilgisini çekiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından duyurulan bilgilere göre, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emekli ikramiyesi ödemeleri, 10 Nisan'da başlayacak ve bayram öncesinde hesaplara yatırılacak. İkramiyeden faydalanacak kişiler arasında şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, dul ve yetim maaşı alanlar gibi birçok vatandaş bulunuyor.

Emekli bayram ikramiyesi tutarı yeni yıl ile birlikte güncellenmiş olup, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere 3.000 TL ikramiye ödemesi yapılacak. Ödemeler, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileriyle beraber dul ve yetim maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, 65 yaş aylığı alanlar gibi birçok kişiye yönelik olacak.

SSK emekli bayram ikramiyesi ödemeleri, 2 Nisan'da maaşlarını her ayın 17 veya 18'inde alanlara, 3 Nisan'da 19, 20, 21, 22'nde alanlara, ve 4 Nisan'da 23, 24, 25, 26'nda alanlara yapılacak. Bağ-Kur emekli bayram ikramiyesi ödemeleri ise 5 Nisan'da gerçekleştirilecek. Emekli Sandığı (4C) emeklileri ise maaşlarını her ayın 1'i ve 2'sinde alanlara 2 Nisan'da, 3, 4 ve 5'inde alanlara ise 3-5 Nisan tarihleri arasında bayram ikramiyelerini alabilecekler.

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanacak olanlar arasında emekli maaşı alanlar, dul ve yetim maaşı alanlar, 65 yaş (yaşlılık) parası alanlar, şampiyon sporcular, vazife malullüğü aylığı alanlar, güvenlik korucuları, terörden zarar gören sivil vatandaşlar, muharip gaziler, şehit yakınları ve diğer hak sahipleri yer alıyor.

Dul ve yetim maaşı alanlara ise ödeme, hak sahiplerinin hisse oranlarına göre yapılacak. Vefat eden sigortalının çocuğu olması durumunda eşine %50 oranında ödeme yapılacakken, çocuklara ise yetim maaşı olarak %25 hisse oranında ödeme yapılacak. Vefat eden sigortalının çocuğu olmaması durumunda ise ödeme %75'e yükseltilerek yapılacak. Bu oranlara göre, yüzde 50 hisse oranında ölüm aylığı alanlara 1.500 TL ikramiye, yüzde 75 hisse oranında ölüm aylığı alanlara 2.250 TL ödenecekken, yetim aylığı alan ve yüzde 25 hisse oranında aylık alanlara ise 750 TL ikramiye yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama ise emekliler arasında heyecan yarattı. Erdoğan, "En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı yeterli değil. Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz." sözleriyle emeklilere yönelik yapılacak iyileştirmeleri vurguladı. Emekli ikramiyesi ödemeleri öncesinde, hak sahiplerinin ödeme sorgulama işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekleri de unutulmamalıdır.