Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sürecinde önemli bir adım daha atıldı. Atama başvurusu onaylanan adaylar, KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 puan türlerine göre belirlenen kontenjanlar doğrultusunda sözlü mülakata alınmaya hak kazandılar. İşte atama sürecinin detayları:

Sözlü Mülakat Nasıl Yapılacak?

Sözlü mülakatlar, başvuru onayı alıp sınav merkezlerine davet edilen adaylar tarafından katılınacak. Adaylar, giriş belgeleri ile sınav merkezlerinde hazır bulunacaklar. Giriş belgelerinde adayın başvuru numarası, sözlü sınav yer ve tarihi, adayın fotoğrafı ve alan bilgileri bulunacak. Ancak T.C. kimlik numarası ve adın doğrudan yer almayacak, bunların yerine başvuru numarası kullanılacak.

Değerlendirme Kriterleri Nelerdir?

Adaylar, sözlü mülakatta eğitim bilimleri ve genel kültür alanlarıyla ilgili bir konuyu kavrayıp özetleme becerisi, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, iletişim becerileri, özgüven ve ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklık, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri açısından değerlendirilecek.

GSB KYK BURS SONUÇLARI EKRANI 2024 | E-devlet KYK burs/kredi sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? KYK burs ücretleri ne kadar oldu? GSB KYK BURS SONUÇLARI EKRANI 2024 | E-devlet KYK burs/kredi sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? KYK burs ücretleri ne kadar oldu?

Sonuçların Açıklanması

Sözlü sınav sonuçları, tüm adayların sözlü mülakat süreçleri tamamlandıktan sonra ilan edilecek. Adaylar, sonuçları e-Devlet üzerinden kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecekler.

Editör: Havva Andırır