Aramızda Kalmasın programının konuğu olarak ekranlara gelen Sevda Türküsev, Türk gazeteci, iletişim uzmanı, sunucu ve yazardır. İşte, Sevda Türküsev'in hayatı ve kariyeriyle ilgili detaylar:

Kızılcık Şerbeti Giray’ın gerçek annesi meğer o isimmiş, ünlü oyuncu Kaan Taşaner’in öz annesi! Kızılcık Şerbeti Giray’ın gerçek annesi meğer o isimmiş, ünlü oyuncu Kaan Taşaner’in öz annesi!

GENÇ YAŞINA RAĞMEN BAŞIRILI BİR KARİYER

Sevda Türküsev, 10 Haziran 1969 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. İlk olarak tekstil sektöründe tasarımcı olarak çalışmaya başlayan Türküsev, daha sonra üretim, planlama ve diğer bölümlerde görev almıştır. 2004-2008 yıllarında yurt dışında büyük bir entegre tekstil fabrikasının genel müdürlüğünü yapmıştır.

Yazarlık kariyerine 2004 yılında "Muhafazakar Çapkınlar" kitabıyla adım atan Sevda Türküsev, bu kitapta genel müdürlük dönemindeki gözlemlerini, yaşadıklarını ve izlenimlerini paylaşmıştır. Kitabı büyük ilgi görmüş ve çeşitli TV programlarında konuk olarak yer almıştır. Türküsev, toplamda 14 kitap yazmıştır. Bu kitaplar arasında kadın-erkek ilişkileri, kişisel gelişim ve kişisel başarı konularında eserler bulunmaktadır. En çok satan kitapları arasında ise "Duygu Kontrolü ve Kişisel Başarı" kitabı yer almaktadır.

ÇEŞİTLİ MEDYA PLATFORMLARINDA BAŞARILI PROJELERE İMZA ATTI

Sevda Türküsev, 2014-2015 yıllarında Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. Daha sonra çeşitli internet gazetelerinde düzenli olarak gündeme dair yorumlarını paylaşmıştır. 2014-2015 yılları arasında Tv Net - Net Bakış programında yorumcu olarak yer almıştır ve gündeme dair konuları yorumlamıştır. Ayrıca son dönemlerde çeşitli üniversiteler ve okullarda gençlere Kişisel Gelişim, Başarı, Motivasyon ve Liderlik konulu paneller, konferanslar vermiştir.

ANNESİ VE YAZARLIK KARİYERİ

Sevda Türküsev, 19 yaşında evlenmiş ve bu evlilikten bir erkek çocuğu dünyaya getirmiştir. Daha sonra 25 yaşında eşinden ayrılarak hayat mücadelesine oğluyla birlikte devam etmiştir. Türküsev, halen sosyal medya hesaplarında gündeme dair yorumlarını aktif bir şekilde devam ettirmekte, Tv yorumculuğu, kişisel gelişim profesyonelliği, kurumsal ve bireysel danışmanlık hizmetleri vermektedir.