Survivor Atakan kaç kez şampiyon oldu, aslen nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Survivor Atakan kaç kez şampiyon oldu, aslen nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Serap Yazıcı, gözlük takma alışkanlığı ile dikkat çeken bir isim olarak ekranlarda sık sık karşımıza çıkıyor. Programlarda genellikle güneş gözlüğü kullanan Yazıcı'nın sağlık durumu hakkında ise izleyiciler tarafından merak edilenler arasında. Serap Yazıcı'nın kim olduğu, nereli olduğu ve kaç yaşında olduğu araştırılıyor. 

SERAP YAZICI NEDEN GÖZLÜK TAKMAKTADIR?

Serap Yazıcı, gözlük takma nedeni hakkında genç yaşta yaşadığı bir trafik kazası sonucu görme yetisini kaybetmesine dayandırıyor.

Serap Yazıcı 1

SERAP YAZICI KİMDİR, ASLEN NERELİ, EVLİ Mİ, NE İŞ YAPIYOR?

Serap Yazıcı'nın hayatı, Ankara doğumlu olmasıyla başlıyor. Türk Anayasa Hukuku profesörü olan Yazıcı, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim gördü ve lisans derecesi ile mezun oldu. Eğitimine devam ederek yüksek lisansını tamamlayan Yazıcı, daha sonra doktora tezi üzerine çalışmalarda bulundu. 1995 yılında Hukuk Doktoru unvanını aldı.

1991-1992 yılları arasında İngiliz Hükümetinden kazandığı bursla Bristol Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde "Otoriter Sistemlerden Demokrasiye Geçiş" konulu bir programa katıldı. Kariyerine İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Anayasa hukuku profesörü olarak devam eden Yazıcı, daha sonra İstanbul Şehir Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev aldı.

Yazıcı, akademik çalışmalarının yanı sıra çeşitli yayınlar ve çalışmalar yapmıştır. 2009'da profesörlük unvanını alan Yazıcı, "Demokratikleşme Sürecinde Türkiye" ve "Yeni Bir Anayasa Hazırlığı ve Türkiye: Seçkincilikten Toplum Sözleşmesine" başlıklı çalışmalarıyla tanınmaktadır.

1 Kasım 2020 tarihinde Gelecek Partisi'ne katılan Serap Yazıcı, daha sonra insan hakları alanında görev aldığı başkanlık kurulunda yer almıştır.