İstanbul'da doğan ve 30 Eylül 1948 tarihinde dünyaya gelen Semiramis Pekkan, 76. yaş gününe giriyor. Pekkan, Ajda Pekkan'ın ablası olarak bilinmekle birlikte başarılı bir oyuncu ve şarkıcı olarak da hafızalara kazınmıştır.

Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Yeşim Salkım Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Yeşim Salkım Şarkıları Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Yeşim Salkım Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Yeşim Salkım Şarkıları

Semiramspppekak83708870 1

SEMİRAMİS PEKKAN Genç ve Fit Görünümüyle Dikkat Çekiyor

Yaşına rağmen oldukça zinde ve enerjik duran Pekkan, Youtube kanalında paylaştığı videolarla da adından sıkça söz ettirmektedir. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarını ve hayatına dair detayları takipçileriyle paylaşan Pekkan, fit görünümüyle de birçok kişiden ilham almaktadır.

Semiramis Pekkan Ses Poster

SEMİRAMİS PEKKAN Yaşamına Dair Kısa Bir Bakış

İlkokulun ardından lise eğitimi için Çamlıca Kız Lisesi'ne başlayan Pekkan, son sınıfta okulu bırakmıştır. Sinema sektörüne 'Kara Memed' filmiyle adım atan Pekkan, bu süreçte sevgilisi olan Haldun Dormen'in de teşvikiyle tiyatro sahnelerinde de farklı rollere hayat vermiştir.

Semiramis Pekkan Kimdir

SEMİRAMİS PEKKAN HANGİ FİLMLERDE OYNADI?

Kara Memed
Artık Düşman Değiliz
Nuh'un Gemisi
Gaddarlar
Çıtkırıldım
Çılgın Gençlik
Zehirli Hayatlar
Yaprak Dökümü
Söyleyin Genç Kızlara
Pranga Mahkumu
Ömre Bedel kız
Krallar Ölmez
Kara Davut
Düşman Aşıklar
At Hırsızı Banuş
Ölünceye Kadar
Aşka Tövbe

Semiramis Pekkan 1703863530070

SEMİRAMİS PEKKAN MÜZİĞE NE ZAMAN BAŞLADI?

Oyunculuk kariyeriyle birlikte ablası Ajda Pekkan gibi müzik sektörüne de giriş yapan Pekkan, 1968 yılında profesyonel olarak şarkıcılık yapmaya başladı. O dönemde İstanbul'un en bilinen gece kulüplerinden olan Playboy'da sahneye çıktı.

S E M İ R A M İ S P E K K A N1111111

SEMİRAMİS PEKKAN NERDE YAŞIYOR KAÇ PLAK ÇIKARDI?

Ercüment Karacan ile evlenmesinin ardından 1969 yazında sahnelere veda ederek Londra'ya yerleşti. Bu tarihten itibaren ise sadece plak çıkararak müzik tutkusunu sürdürmeye devam etti. 30'dan Fazla 45'lik Plak ve 3 LP Yayınladı

Semiramis Pekkan 130943 1E861

SEMİRAMİS PEKKAN KAÇ ALTIN PLAK ÖDÜLÜ KAZANDI?

İlk iki 45'liği olan "Bu Ne Biçim Hayat" ve "Olmaz Bu İş Olamaz" ile sesini ve şarkılarını tüm ülkeye duyurdu. 30'dan fazla 45'lik plak ve üç LP dolduran Pekkan, böylece iki Altın Plak ödülü de kazandı. Daha sonrasında "Dert ortağım" adlı plağı çıktı.

SEMİRAMİS PEKKAN Hayırsever Yüzüyle de Biliniyor

Londra'da yaşadığı dönemde Semiramis Pekkan'ın kimsesiz çocuklara yaşam anneliği yaptığı ve hastanelerde de gönüllü hemşire olarak çalıştığı bilinmektedir. Ayrıca Londra ve Los Angeles'ta butikleri bulunmaktadır.

Ben Ajda Pekkan Degilim 7053 09 23 57

SEMİRAMİS PEKKAN KAÇ DEFA EVLENDİ?

Pekkan, 3 kez evlendi. İlk evliliğini 15 yaşında Fikret Hakan ile yaptı, ancak kısa sürede boşandı. İkinci evliliğini Ercüment Karacan ile yapan Pekkan, bu evliliğinden Emir adında bir oğlu oldu.

SEMİRAMİS PEKKAN'IN KAÇ ÇOCUĞU VAR VE NEDEN ÖLDÜ?

Oğlu Emir, lösemi nedeniyle 5 yaşında vefat etti. Üçüncü evliliğini ise Hint asıllı İngiliz iş adamı Gulu Lalvani ile yapan Pekkan'ın bu evliliğinden de Zoran isimli bir oğlu var.

SEMİRAMİS PEKKAN 76 Yaşında da Hayata Pozitif Bakıyor

Yaşına rağmen oldukça dinamik ve enerjik olan Semiramis Pekkan, sanat camiasında ve hayranları arasında sevilen bir isim olmaya devam ediyor. 

Editör: Murat Serdar Yıldız