Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK militanları tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Halil İbrahim Şık'ın annesi Sıdıka Şık, 6 yıldır Anneler Günü'nü buruk geçiriyor. Şehit olan oğlunun askerlik hikayesi ve annesi Sıdıka Şık'ın yaşadıkları yürekleri dağlıyor.

ŞEHİT OĞLUNUN HİKAYESİ

Üç çocuk sahibi Bekir ve Sıdıka Şık çiftinin ilk çocuğu Halil İbrahim Şık, askerden döndükten sonra sözleşmeli er sınavlarına girerek asker oldu. Sözleşmeli er olarak Hakkari’de göreve başlayan Halil İbrahim Şık, 2018 yılında Şemdinli ilçesi Çam Tepe Üst Bölgesinde görev esnasında PKK militanları tarafından yapılan saldırı sonucu şehit oldu.

Dilan Polat Tahliye Olacak mı? MASAK Raporu Dilan Polat'ın Suçsuzluğunu Kanıtlıyor mu? Dilan Polat Tahliye Olacak mı? MASAK Raporu Dilan Polat'ın Suçsuzluğunu Kanıtlıyor mu?

ANNENİN ANILARI VE DUYGULARI

Şehit oğlu olmadan 6. Anneler Günü’nü geride bırakan Sıdıka Şık, oğlunun vefatının ardından yaşadıklarını anlatırken duygusal anlar yaşadı. Oğlunun kendilerinden habersiz olarak asker olmayı çok istediğini ve sınavlara başvurduğunu öğrendiğinde dua ettiğini belirten Şık, evlerinin salonunu oğlunun resimleriyle donattığını ve torununun da oğluyla aynı ismi taşıdığını dile getirdi.

TOPLUMSAL ANLAMI

Şehit annesi Sıdıka Şık'ın yaşadıkları, Türkiye'de birçok ailenin yaşadığı acıları ve vatan sevgisini bir kez daha hatırlatıyor. Şehitlerimizin ardında kalan ailelerinin yaşadığı acılar, onların fedakarlık ve kahramanlık dolu hikayeleri, millet olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyor.