Ünlü şef Ömür Akkor, bir kez daha MasterChef programına konuk jüri olarak katılıyor. Gastronomi alanında uzmanlığı ve Osmanlı mutfağına olan ilgisiyle tanınan Akkor, bu defa da MasterChef yarışmacılarını değerlendirecek.

Şef Ömür Akkor Kimdir, Kaç Yaşında, Aslen Nereli, Evli Mi, Restoranı Nerede?

Asıl adı Muhammed Ömür Akkor olan deneyimli şef, 1975 yılında Kilis'te dünyaya geldi. Üniversite eğitimini Uludağ Üniversitesi İktisat bölümünde tamamladıktan sonra Bursa'nın çeşitli ilçe ve köylerinde 5 yıl boyunca yöresel yemekleri araştırarak kayıt altına aldı. Bu çalışmalarını "Bursa Mutfağı" adlı kitabında topladı.

Babamın Damadı Filmi Oyuncuları Kadrosunda Kimler Var, Nerede Çekiliyor? Babamın Damadı Filmi Ne Zaman Vizyona Girecek? Babamın Damadı Filmi Oyuncuları Kadrosunda Kimler Var, Nerede Çekiliyor? Babamın Damadı Filmi Ne Zaman Vizyona Girecek?

Şef Ömür Akkor Kitapları ve Ödülleri

"Bursa Mutfağı" kitabı, Bursa'nın 500 yıllık yemek kültürünü yansıtan ilk yemek kitabı olma özelliği taşıyor. Kitap, içerdiği 140 tarifle dünya mutfak literatürüne katkı sağladı ve prestijli bir ödül olan "Gourmand World Cookbook Awards"ta "Yerel Mutfak" kategorisinde en iyi kitap seçildi.

Ömür Akkor'un "Selçuklu Mutfağı" adlı eseri ise "Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı" ödülüne layık görüldü. Akkor, son 25 yılda Türkiye'nin dört bir yanını dolaşarak Anadolu ve Türk mutfağını konu alan 26 kitap ve 200'den fazla makale yazdı.

Editör: Murat Serdar Yıldız