Bugün Ramazan'ın kaçıncı günü sorusu oruç ibadetlerini yerine getirenler tarafından araştırılıyor. İslam dini için büyük bir öneme sahip olan Ramazan ayı 11 Mart Pazartesi günü tutulan ilk oruçla birlikte başladı. Tüm dünyadaki milyonlarca Müslüman, 30 gün boyunca oruç ibadetini yerine getiriyor. Bugün orucun kaçıncı günü? sorusu da bu sebeple merak ediliyor. Yarısı geride kalan Ramazan ayı nisan ayında sona erecek. Peki, Ramazan’ın bitmesine kaç gün kaldı? Ramazan ayı 2024 ne zaman bitecek, son oruç hangi gün?

Karacabey'de Batan Kargo Gemisinin Stajyeri Ahmet Atav Son Yolculuğuna Uğurlandı Karacabey'de Batan Kargo Gemisinin Stajyeri Ahmet Atav Son Yolculuğuna Uğurlandı

11 Mart Pazartesi günü başlayan Ramazan ayının 2 haftası geride kaldı. İslam dini için birçok önemli olayın gerçekleştiği ve içerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’nin olduğu Ramazan ayı nisan ayında sona erecek. İslam’ın 5 farzından birisi olan oruç, bu yıl 30 gün tutulacak. Peki, Bugün orucun kaçıncı günü? Ramazan’ın bitmesine kaç gün kaldı?

BUGÜN ORUCUN KAÇINCI GÜNÜ?
28 Mart Perşembe günü itibariyle, Ramazan ayının 18. orucu tutuluyor.

RAMAZAN’IN BİTMESİNE KAÇ GÜN KALDI, SON ORUÇ NE ZAMAN?
Ramazan ayının bitmesine 13 gün kaldı. 2024 yılında son oruç 9 Nisan Salı gününde tutulacak ve 10 Nisan Çarşamba günü Ramazan Bayramı idrak edilecek.

RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ 2024
9 Nisan 2024 Salı Arefe günü

10 Nisan 2024 Çarşamba Bayramın 1. günü

11 Nisan 2024 Perşembe Bayramın 2. günü

12 Nisan 2024 Bayramın Cuma 3. günü