Berlin'de 11 Ağustos 1992'de dünyaya gelen Rafael Cemo Çetin, Türk sinemasının tanınmış ismi Sinan Çetin'in ve Alman Rebekka Haas'ın oğludur. Almanya'da doğup büyüyen Çetin'in Orfeo ve Tess Sahara adında iki kardeşi bulunmaktadır.

Eğitim ve Kariyer Yolculuğu

Çocukluğunu Almanya'da geçiren Rafael Cemo Çetin, daha sonra eğitimine ABD'de devam etmiştir. New York'ta lise eğitimini tamamladıktan sonra, yönetmenlik alanında kendini geliştirmek için SVA School of Visual Art'ta eğitim almıştır. New York'ta 4 yıl boyunca sinema eğitimi görmüş ve oyunculuk konusunda da kendini geliştirmiştir.

Sinema Kariyeri

Rafael Cemo Çetin, sinema kariyerine 2002 yılında babası Sinan Çetin'in yönetmenliğini yaptığı 'Romantik' filminde müzisyen Teoman'ın çocukluğunu oynayarak adım atmıştır. Daha sonra 2012 yılında yine babası Sinan Çetin'in yönettiği 'Çanakkale Çocukları' filminde rol almıştır.

MASTERCHEF TÜRKİYE 2024 ANA KADRO YARIŞMACILARI | 25 Temmuz 2024 MasterChef Türkiye ana kadroya giren 12. yarışmacı kim oldu? MasterChef kim kazandı? MASTERCHEF TÜRKİYE 2024 ANA KADRO YARIŞMACILARI | 25 Temmuz 2024 MasterChef Türkiye ana kadroya giren 12. yarışmacı kim oldu? MasterChef kim kazandı?

2019 yılında ise 'New York in New York' adlı filmde yapımcılık yapmış ve aynı zamanda fotoğrafçı Dylan karakterini canlandırmıştır.

Gelecek Planları ve Başarıları

Rafael Cemo Çetin, genç yaşına rağmen sinema dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş ve başarılı projelere imza atmıştır. Yetenekli oyuncu ve yapımcı olarak kariyerine devam eden Çetin'in gelecek planları merakla beklenmektedir.

Editör: Mehmet Çetil