Türkiye'nin ilk ve tek kadın başbakanı Tansu Çiller'in eşi olarak bilinen Özer Uçuran Çiller'in hayatı merak konusu oldu. Özer Uçuran Çiller, 1937 yılında doğmuş olup bir mühendis ve iş insanıdır.

ÖZER UÇURAN ÇİLLER NE İŞ YAPIYOR MESLEĞİ NE?

Çiller, eğitimine Saint Joseph Fransız Lisesi'nde başlamış ve ardından Robert Kolej (Boğaziçi Üniversitesi)’nde mühendislik ve yüksek mühendislik eğitimini tamamlamıştır. Ayrıca Amerika'da Boston ve Connecticut üniversitelerinden MBA derecesi almıştır. Kariyerine Amatek Inc. şirketinde Holding Ekonomik Kontroller Direktörü olarak devam etmiştir.

ÖZER UÇURAN ÇİLLER KİMİNLE EVLİ KAÇ YAŞINDA NERELİ?

Özer Çiller, 1963 yılında Türkiye'nin önde gelen siyasetçilerinden Tansu Çiller ile evlenmiştir. Bu evlilikten iki çocuğu olmuştur. Evliliği sonrasında "Çiller" soyadını almıştır.

ÖZER UÇURAN ÇİLLER SİYASİ YAŞAMI

Eşi Tansu Çiller'in siyasete atılmasıyla birlikte Türkiye'nin ilk "second gentleman"ı unvanını almıştır. Tansu Çiller'in 1993 yılında Türkiye'nin ilk kadın başbakanı olmasının ardından Özer Çiller, kamuoyunun dikkatini üzerine çekmiştir.

Son Dakika  Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten sokak hayvanları açıklaması: “Bunu bir katliam yasası gibi göstermek haksızlık” Son Dakika Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten sokak hayvanları açıklaması: “Bunu bir katliam yasası gibi göstermek haksızlık”

2000'li yılların başlarından itibaren alternatif tıp konusuna ilgi duyan Özer Çiller'in bu alanda yayınlanmış kitapları bulunmaktadır. Kendisi, sağlık ve iyilik hali konularında yazılar kaleme almıştır.

Editör: Murat Serdar Yıldız