Öfke sorunu yaşayanlar dikkat! Meğer bu yüzden sinirleniyormuş!.. Öfke sorunu yaşayanlar dikkat! Meğer bu yüzden sinirleniyormuş!..

Adana’nın Kozan ilçesinde bulunan oto tamir atölyelerinde çalışan ustalar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde de mesailerine devam ederken, gelecekte işçi ve ustaların yetişmediği konusunda endişelerini dile getirdi.

Kozan’daki oto tamir sanayi sitesinde çalışan esnaflar, Adana’nın sıcak havasında zorlu mesleklerini sürdürürken, 1 Mayıs işçi bayramında da iş başındaydı. Ustalar, artık geleceğin işçi ve ustalarının yetişmediğine dikkat çekerek, belki de ileride 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde işçi bayramını kutlayacak işçi bulunamayacağına dikkat çekti.

YOĞUN MESAİLERİNE RAĞMEN BAYRAMI TAM ANLAMIYLA KUTLAYAMIYORLAR

Usta Himmet Karakurt, 22 yıldır sanayide çalıştığını belirterek, “Bugün bayram ama sanayide bayram yapamıyoruz. Yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Eskiden pek kazancı yoktu ama 2015 yılından bu yana kazancı güzel bir meslek. Memur olmaktansa tamirci olmanın getirisi daha iyi. Eleman bulamıyoruz. İşçi bayramı ama işçi yok. İşi öğreteceğim, dükkanı açacak eleman yok. Çıraklık okulu bizim bölgemizde pek etkili ancak bize pek yaramadı. Ama diğer mesleklere yaradı. Adana sıcağında çalışmak ateşle oynamak gibi bir şey bizim için. Sabah ve akşam üstü sıcakta yoğun çalışıyoruz” dedi.

ELEMAN SIKINTISI VE ÇIRAKLIK OKULU ETKİSİZLİĞİ

Oto elektrik ustası Yasin Sarıkaya da yoğun mesai yaptıklarını belirterek, “Çok sıcak bir havada çalışıyoruz. Eleman sıkıntısı da var. Son bayramlar. İşçi yok, çıraklık okulu olmasa işçi hiç yok. Maaş olmasa o da yok. Gençler çalışmadan, oturalım para kazanalım istiyor. Zor bir sektör ama getirisi yüksek” şeklinde konuştu.