Osmaniye'nin Değirmenocağı köyünde, kadınlar başarıyla kooperatifleşerek süs bitkisi üretiminde önemli adımlar atıyor. Köyde 20 kadın, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen süs bitkisi yetiştiriciliği kursuna katılarak kooperatif kurdu. Başlangıçta 1,5 dekarlık bir alanda gül yetiştiren kadınlar, aldıkları destekle üretim alanlarını 6 dekara çıkardılar. Şu anda seralarında 7 bin gül fidanı bulunan kadınlar, ürünlerini çevre illere göndermeye başladılar.

Osmaniye yemekleri, Osmaniye’de yemek nerede yenir, en güzel 20 yemek çeşidi Osmaniye yemekleri, Osmaniye’de yemek nerede yenir, en güzel 20 yemek çeşidi

Kooperatif Başkanı Şükriye Erdoğan, yaşadıkları süreç hakkında şunları söyledi: "Kovid-19 sürecinde kurduğumuz kooperatifi depremlere rağmen büyütmeyi başardık. Şu an İskenderun, Elbistan gibi komşu il ve ilçelere de mal göndermeye başladık. Başka illerden de çok yoğun talep geliyor ama maalesef yeterince yerimiz ve ürünümüz olmadığı için talepleri karşılayamıyoruz. Hedefimiz, sera alanımızı büyütmek ve ileride köyümüzün adının gülle anılmasını sağlamak. Ne kadar büyürsek o kadar kadın istihdamı sağlayabiliriz diye düşünüyoruz."

Kooperatif üyesi Meryem Kaya ise bu iş sayesinde hem güzel vakit geçirdiğini hem de aile bütçesine katkı sağladığını belirtiyor. Değirmenocağı köyündeki kadınlar, süs bitkisi yetiştiriciliği kursu ve kooperatifleri aracılığıyla hem kendi ekonomilerine katkı sağlıyorlar hem de köylerinde tarıma dayalı sürdürülebilir bir kalkınma modeli oluşturuyorlar.