Osmaniye'de sıcak hava dalgasıyla birlikte sokaklarda sıkça karşılaşılan vahşi canlılar, bu kez bir vatandaşın cesur müdahalesiyle haber oldu. Fakıuşağı Mahallesi'nde seyir halinde olan Mustafa Şimşek, yolun ortasında karşıya geçmeye çalışan bir yılanı fark etti.

Osmaniye'de Yolun Ortasında Yılan Şaşkınlığı

Yaklaşık bir metre uzunluğundaki yılanı fark eden Şimşek, diğer araçların zarar vermemesi için motosikletini kenara çekerek olaya müdahale etti. Cesur vatandaş, yılanı eline alarak önce video çekti ve sonra doğal yaşamına geri bıraktı.

Mustafa Şimşek, olayı şu şekilde anlattı: "Geçen akşam Fakıuşağı'nda yolda seyrederken kız arkadaşımla birlikte birden yılanı gördük. Ardından dönüp yılanı kurtarmaya çalıştık. Motosikletli birkaç arkadaş yılanın üzerinden geçmeye çalışıyordu. Onlara da müdahale ettim, sonra yılanı belgesellerde izlediğim gibi elime aldım ve doğal yaşamına geri bıraktım."

Osmnaiye

Olay sonrasında Şimşek'in yaptığı bu cesur ve duyarlı müdahale, hayvanseverlerin takdirini topladı. Şimşek, "Hayvanların yaşama hakkı olduğuna inanıyorum. Onlara yardım etmek ve doğayı korumak insanlık görevimizdir" dedi.

Düziçi'nde Makilik Alanda Yangın! 5 Dönümlük Alan Zarar Gördü, Kasıtlı mıydı? Düziçi'nde Makilik Alanda Yangın! 5 Dönümlük Alan Zarar Gördü, Kasıtlı mıydı?

Vatandaşların bu tür olaylara karşı duyarlı olması ve doğal yaşamın korunması, çevre bilincinin artması adına önemli bir adımdır. Bu tür haberler, toplumun hayvanlarla ve çevreyle olan ilişkisini gözden geçirmesine ve daha duyarlı bir tutum sergilemesine vesile olmaktadır.
 

Editör: Havva Andırır