Osmaniye, Türkiye’nin 81 ilinden bir tanesidir. Sonradan il olmuştur ve 80. ildir. Osmaniye, özellikle geçmiş zamanlarda birçok beyliğin yaşadığı ve egemenlik yaptığı Ceyhan Irmağı havzasında bulunur. Osmaniye hakkında merak edilen birçok soru bulunmaktadır. Bu sorular arasında; Osmaniye nerede, hangi bölgede, Osmaniye’nin ortalama nüfusu nedir, kaç ilçesi var , Hangi ilden ayrıldı ? gibi sorular bulunmaktadır.

Osmaniye'de 4.6 büyüklüğünde deprem - Evrensel

OSMANİYE HANGİ İLDEN AYRILDI? 

Adana'nın ilçelerinden birisi iken 1996 yılında il olan Osmaniye, Adana merkeze yaklaşık 100 km mesafededir. Ancak Adana'nın Ceyhan ilçesine Bağlı Mustafabeyli beldesi Osmaniye iline yalnızca 16 km uzaklıktadır. 

Osmaniye, Türkiye'nin sonradan il olan iller kategorisinde yer alır. Türkiye'nin il olan 80. ilidir. Yüz ölçümü 3.321 km2 dir. Osmaniye'nin deniz seviyesinden yüksekliği 118 metredir ve il plaka kodu 80'dir.

7 Ocak Ocak 2023 Osmaniye'mizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101.Yıl  Dönümü - Osmaniye Barosu

OSMANİYE NEREDE?

Türkiye'nin 80. ili olan Osmaniye ilimiz, Türkiye'nin yedi bölgesinden birisi olan Akdeniz Bölgesi'nde yer almaktadır. Osmaniye ilimiz, Akdeniz Bölgesi'nin Adana Bölümü'nde yer alır. Osmaniye ilimize sınır komşuluğu yapan illerimiz; kuzey sınırında Kahramanmaraş, doğu sınırında Gaziantep, güney sınırında Hatay, batı sınırında ise Adana'dır.

T.C. Osmaniye Belediyesi

OSMANİYE HANGİ BÖLGEDE?

Osmaniye ilimiz, Türkiye'nin tarihi olarak önemli illerinden birisidir. Bu ilimiz, Türkiye'nin yedi bölgesinden birisi olan Akdeniz Bölgesi'nde yer almaktadır. Osmaniye ilimiz, Akdeniz Bölgesi'nin Adana Bölümü'nde yer alır. Bu ilimiz çevresindeki iller; Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve Adana'dır.

OSMANİYE NÜFUSU

Osmaniye, Türkiye'nin kalabalık şehirleri arasında yer alan bir şehirdir. 2021 Türkiye nüfus sıralamasına göre 39. sırada bulunur. Bu şehrimizin nüfusu 548.556'dır. Bu nüfusun ise 271.780'ini kadın bireyler, 276.776'sını erkek bireyler oluşturmaktadır.

Osmaniye'de Gezilecek Yerler - Faydalı Bilgiler - Kadirli Haber - Kadirli  Son Dakika Haberleri

OSMANİYE İLÇELERİ

TÜİK verilerine göre Osmaniye iline ait merkez ilçe ile birlikte 7 ilçe bulunmaktadır. Bu ilçeler nüfus değerlerine göre çoktan aza şu şekilde sıralanırlar:

OKÜ’lülerden Türkçülük Günü etkinlikleri OKÜ’lülerden Türkçülük Günü etkinlikleri

Merkez
Kadirli
Düziçi
Bahçe
Toprakkale
Sumbas
Hasanbeyli

Osmaniye'de Mutlaka Görmen Gereken 10 Yer | Etstur Let's Go

OSMANİYE MİLLETVEKİLLERİ

Osmaniye'nin 4 tane milletvekili bulunmaktadır. Milletvekili partı dağılımı Milliyetçi Hareket Partisi (1), Ak Parti (2), Cumhuriyet Halk Partisi (1)'dir. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aile Ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı Derya Yanık (AK Parti), Asu Kaya (CHP) VE Seydi Gülsoy (AK Parti) TBMM'de Osmaniye'yi temsil etmektedir.