Nuri Şahin, Sky Sports'a verdiği röportajda teknik direktörlük kariyeri, Antalyaspor'dan ayrılışı ve daha birçok konuyu ele aldı.

"ZOR BİR KARAR"

Türkiye Süper Lig'de bu sezonun başında Antalyaspor'dan ayrıldıktan sonra Borussia Dortmund'a transfer olan Nuri Şahin, bu kararın kendisi için zorlayıcı olduğunu itiraf etti.
Şahin, "Çocukluğumdan beri desteklediğim kulübün bana ihtiyacı olduğunu hissettim. Zor durumdaydılar. Zor bir karardı ama kalbimin sesini dinledim ve kalbim bana kulübün bana ihtiyacı olduğunu söyledi" dedi.

Nuri Şahin, futboldan antrenörlüğe geçişiyle ilgili şunları söyledi: "Evde oturup bundan sonra ne yapmak istediğimi düşündüğümde, gitmek istediğim yolun antrenörlük olduğu netleşti. Futbol ve sahada çalışmak."

"GUARDIOLA BENİM REFERANS NOKTAM OLACAK"

Nuri Şahin, teknik direktörlük kariyerinde Pep Guardiola'yı rol model olarak gördüğünü belirtti. "Pep Guardiola her zaman referans noktam olacak çünkü o, antrenörlük kariyeri boyunca neredeyse her sezon dünya futboluna yeni bir şey getirdi."
Nuri Şahin, Jürgen Klopp ve Jose Mourinho ile daha önce yaptığı işbirliklerine ilişkin düşüncelerini de paylaştı.
Jürgen Klopp hakkında konuşan Şahin, "Jürgen bu konuda inanılmazdı. Sizinle asla bir oyuncu olarak konuşmadı; sizinle hep bir insan olarak konuştu. Ofis duvarımda bana sadece olmadığımı hatırlatan bir mesaj vardı. Ben bir oyuncuyum, aynı zamanda bir antrenördüm."

"HARİKA BİR İNSAN"

Nuri Şahin, eski antrenörü Jose Mourinho ile iletişimini halen sürdürdüğünü belirterek, kendisini zorlu bir teknik direktör olarak nitelendirdi.

Maccabi Playtika-Panathinaikos (30 Nisan), Taraftarium, İdman TV, Taraftarium24, Justin TV Şifresiz CANLI İZLE YAN EKRAN LİNKİ Maccabi Playtika-Panathinaikos (30 Nisan), Taraftarium, İdman TV, Taraftarium24, Justin TV Şifresiz CANLI İZLE YAN EKRAN LİNKİ

"Jose ile hâlâ iletişim halindeyim. Bu insanları şaşırtabilir. Jose'nin insanları yönetmede iyi olmadığını söyleyemezsiniz. Bence o insanları yönetmede olağanüstü ama sadece farklı bir şekilde. O kötü bir insan değil; o iyi bir insandır. Türkiye'de deprem olduğunda beni arayıp nasıl olduğumu soran ilk kişilerden biriydi. Harika bir insan ama çok sert ve direkt olabiliyordu ama Jose iyiydi. talep ediyordu" diye açıkladı.

"TAKIMI YÖNETMEK İSTİYORUM"

Borussia Dortmund'la sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Nuri Şahin, yeniden takım çalıştırma arzusunu dile getirerek, "Bir gün geri döneceğim, o da 4-5 yıl sonra olmayacak. Ben Çok hırslıyım ve bir takıma liderlik etmek istiyorum."