MARİBOR HANGİ ÜLKENİN TAKIMI HANGİ LİGDE OYNUYOR?

Nogometni Klub Maribor, Slovenya'nın Maribor şehrini temsil eden ve 1960 yılında kurulan bir futbol kulübüdür. Slovenya Ligi'nin (PrvaLiga) kurucu takımlarından biri olan Maribor, 1991'den beri ligden hiç düşmeyen üç takımdan biri olma özelliğini taşımaktadır.

Maribor0123

MARİBOR'UN BAŞARILARI NELERDİR?

Slovenya Ligi'ni 16 kez kazanan Maribor, bu alanda en başarılı takımdır.
Slovenya Kupası'nı 9 kez müzesine götüren Maribor, bu kupada da zirvede yer almaktadır.
1999-2000 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasına yükselen Maribor, bu başarıya ulaşan tek Slovenya ve eski Yugoslavya ülkesi takımlarından biridir.

Maribor7410

MARİBOR'UN RENKLERİ NE?

Maribor, evindeki maçlarını Ljudski vrt stadyumunda oynamaktadır. İlk olarak 1962 yılında inşa edilen stadyum, 1990'lar ve 2000'lerde yenilenmiştir. Mor ve beyaz renkleri ile tanınan Maribor'un lakapları "Morlar" ve "Menekşeler"dir. Takım, ev maçlarında mor, deplasmanlarda ise sarı forma giymektedir.

Maribor789633

MARİBOR'UN EZELİ RAKİPLERİ KİM?

Maribor'un en büyük ezeli rakibi başkent Ljubljana'dan Olimpija'dır. Bu rekabete "Ölümsüz Derbi" adı verilmektedir. Bir diğer ezeli rakipleri ise Mura 05 ile yapılan Kuzeydoğu Derbisi'dir.

Maribor12369874

ACUN ILACALI MARİBOR'U SATIN MI ALIYOR NE ZAMAN ANLAŞMA YAPACAK?

Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, 2024 yılında Maribor'u satın alma girişiminde bulunduğunu duyurdu. Bu girişimin Slovenya futbolunda büyük yankı uyandırdığı ve futbolseverler tarafından ilgiyle takip edildiği bilinmektedir.

İZLEME EKRANI Antalyaspor-Adana Demirspor CANLI İZLE, Antalyaspor-Adana Demirspor maç erişim şifresiz linki var mı? İZLEME EKRANI Antalyaspor-Adana Demirspor CANLI İZLE, Antalyaspor-Adana Demirspor maç erişim şifresiz linki var mı?

Acunılıcalı1230