Bugün sabah saatlerinde Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye'nin önde gelen yerbilimcilerinden Prof. Dr. Naci Görür, önemli bir uyarıda bulundu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, depremin derinliği 13.9 kilometre olarak ölçüldü.

"STRES TRANSFERİ NEDENİYLE OLUYOR"

Prof. Dr. Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Malatya Küçüklü-Doğanşehir'de, Doğanşehir-Sürgü faylarının kesim yöresinde 4.7 büyüklüğünde sığ bir deprem oldu. Doğanşehir-Malatya arasındaki fay zonu stres transferleri nedeniyle zaman zaman küçük depremler üretiyor; dikkatli olunmalıdır." ifadelerini kullandı.

Ankara 19 Mayıs konserler nerede, kimin konseri ücretsiz olacak? Ankara 19 Mayıs konserler nerede, kimin konseri ücretsiz olacak?

Malatya'daki bu depremin, bölgedeki aktif fay hatlarından kaynaklandığına dikkat çeken Prof. Dr. Görür, stres transferi sonucu meydana gelen bu tür depremlerin daha büyük depremlerin habercisi olabileceğine işaret etti. Bu nedenle, Malatya ve çevresindeki bölgelerde deprem riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.