Mustafa Keser, Türk halk müziğinin sevilen isimlerinden biridir. Peki, Mustafa Keser kimdir, kaç yaşında ve nerelidir?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Şencan Karaaslan kimdir, kaç yaşında, mesleği ne, ne iş yapıyor, nerelidir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz Şencan Karaaslan kimdir, kaç yaşında, mesleği ne, ne iş yapıyor, nerelidir?

MUSTAFA KESER KİMDİR?

Mustafa Keser, 1 Ocak 1945 tarihinde Elazığ'ın Maden ilçesinde doğmuştur. Babası müzisyen olan Keser, çocukluğunu aynı ilçede geçirmiş ve müziğe olan ilgisi bu dönemde başlamıştır. İlk ve orta öğrenimini Maden'de tamamlamış, lise eğitimini ise Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi ve Sivas 4 Eylül Lisesi'nde almıştır.

Müzik kariyerine 1975 yılında Türk Halk Müziği dalında TRT'nin düzenlediği amatör ses yarışmasını kazanarak başlayan Mustafa Keser, bu başarısıyla dikkatleri üzerine çekmiştir. 1982 yılına kadar TRT İzmir Radyosu'nda mahalli sanatçı olarak görev yapmıştır. Müzik alanındaki yeteneği ve başarısıyla tanınan Keser, Kâni Karaca'dan da müzik dersleri almıştır.

Evli olan Mustafa Keser'in üç oğlu bulunmaktadır. Sanatçı, "Mustafa Keser Sizlerle" programı ile Kanal 6, Samanyolu TV, Flash TV ve TRT Müzik'te izleyicilerle buluşmuş; ayrıca "Benzemez Kimse Bize" programı ile de Star TV ekranlarında yer almıştır.

MUSTAFA KESER'İN ŞARKILARI

Mustafa Keser'in repertuarında pek çok sevilen şarkı bulunmaktadır. "Seni Ben Ellerin Olsun Diye Mi Sevdim", "Bir Kuş Gibi", "Gel Gör Beni Aşk Neyledi", "Bu Şehirde Yaşanmaz" gibi eserler, Keser'in seslendirdiği ve sevilen şarkılar arasındadır.

Mustafa Keser, Türk halk müziğine yaptığı katkılar ve seslendirdiği eserlerle Türk müziğinin önemli isimleri arasında yer almaktadır.