Milli Savunma Üniversitesi'nde (MSÜ) eğitim almayı hedefleyen adaylar için heyecanlı bir dönem başladı. MSÜ'nün Kara, Hava, ve Deniz Harp Okulları'nda eğitim almak isteyen adaylar, 3 Nisan Çarşamba günü itibarıyla tercih işlemlerine başlayabilecekler. Ancak, bu süreçte dikkat edilmesi gereken farklı taban puanlarının olduğu unutulmamalıdır. Özellikle kadınlar ve erkekler için farklı taban puanları belirlendiği için adayların bu detayı göz önünde bulundurmaları önemlidir.

MSÜ TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

MSÜ tercih işlemleri, 3 Nisan ile 10 Mayıs 2024 tarihleri arasında https://personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecektir. Adaylar, tercihlerini bu tarihler arasında yapmalıdırlar. Tercihlerinizi yaparken dikkat etmeniz gereken detaylar için MSÜ'nün resmi internet sitesini düzenli olarak kontrol etmeniz önemlidir.

Ahmet Çokyaşar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, mesleği ne ve hayatı Ahmet Çokyaşar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, mesleği ne ve hayatı

MSÜ TERCİH KILAVUZU ÖSYM TARAFINDAN YAYIMLANDI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 3 Mart 2024 tarihinde yapılan 2024 Millî Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na (2024-MSÜ) katılan ve 2024-YKS başvurusu bulunan adaylar tercih yapabilecekler. Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 3 Nisan - 10 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir. (25 Mayıs günü saat 23:59'a kadar). Bu süre içerisinde tercihini yapmayan adaylar, 2'nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır.
 

2024 MSÜ TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN