Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) mücadele edecek A Milli Takım'ın kadrosu belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamaya göre, teknik direktör Vincenzo Montella, geniş aday kadroyu 35 kişiden 26 kişiye düşürerek nihai listeyi UEFA'ya bildirdi. Kadroda yer alan önemli isimlerden biri de kaleci Mert Günok. Peki, Mert Günok hangi takımda oynuyor ve EURO 2024'te hangi mevkide görev alacak?

Mert Günok Hangi Takımda Oynuyor?

Doğum Tarihi: 1 Mart 1989 (35 yaşında), Karabük, Türkiye

Mevki: Kaleci

Şu Andaki Takımları:

  • Beşiktaş (#34 / Kaleci)
  • Türkiye Millî Futbol Takımı (#12 / Kaleci)

Fehmi Mert Günok, kaleci pozisyonunda oynayan Türk millî futbolcusudur. Süper Lig takımlarından Beşiktaş'ta forma giymektedir.

TRABZONSPOR AVRUPA LİGİ MAÇI CANLI YAYIN BİLGİLERİ || Ruzomberok-Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? TS Avrupa Ligi maçı şifresiz kanalda mı? TRABZONSPOR AVRUPA LİGİ MAÇI CANLI YAYIN BİLGİLERİ || Ruzomberok-Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? TS Avrupa Ligi maçı şifresiz kanalda mı?

Kulüp Kariyeri

Kocaelispor ve Fenerbahçe: Mert Günok, kariyerine Kocaelispor'un altyapısında kısa bir süre oynayarak başladı. 2001 yılında Fenerbahçe'ye katıldı ve burada profesyonelliğe terfi etti. Fenerbahçe'de oynadığı dönemde 2 Süper Lig şampiyonluğu kazandı.

Bursaspor: 2015 yılında Bursaspor'a transfer olan Günok, burada 2 sezon boyunca kaleyi korudu.

İstanbul Başakşehir: 2017 yılında İstanbul Başakşehir ile anlaşan Günok, 2019-20 sezonunda kulüple Süper Lig şampiyonluğuna ulaştı.

Beşiktaş: 2021 yılında Beşiktaş'a transfer olan Günok, aynı yıl Süper Kupa'yı kazandı ve takımın önemli bir parçası haline geldi.

Millî Takım Kariyeri

Mert Günok, 2004 yılında U-16 seviyesinden başlayarak Türkiye'yi uluslararası müsabakalarda temsil etti. Türkiye millî takımı ile ilk maçına 2012'de çıktı. Finallere katılmaya hak kazandıkları ve teknik direktör Şenol Güneş'le puan rekoru kırdıkları 2020 Avrupa Şampiyonası elemelerinde takımın ilk tercih edilen kalecisiydi.

Profesyonel Başarılar

Mert Günok, profesyonel kariyeri boyunca Fenerbahçe, İstanbul Başakşehir ve Beşiktaş'ta oynadığı dönemlerde 3 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası ve 3 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu kazandı.

Editör: Zeliha YAKUT