Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gazeteci İsmail Saymaz’ın son günlerde kendisi hakkında yaptığı haberleri yalanladı ve Saymaz’ı “dürüst davranmaya” davet etti. Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hakkındaki iddiaları kesin bir dille reddetti ve Saymaz'ın mesleki sorumluluklarını hatırlattı.

Yeni Atandığı Köyü Güzelleştirmek İsteyen İmamın Yolları Temizleme Çabası Beğeni Topladı Yeni Atandığı Köyü Güzelleştirmek İsteyen İmamın Yolları Temizleme Çabası Beğeni Topladı

"Gazetecilik Mesleği Yozlaşıyor"

Meral Akşener, X hesabından yayımladığı açıklamada, gazetecilik mesleğinin bazı kişiler tarafından yozlaştırıldığını ifade etti. Akşener, “Ne yazık ki son günlerde ülkemizde yozlaşan birçok değer gibi gazetecilik mesleğinin de, kendisini gazeteci olarak tanımlamasına rağmen görevini yerine getirme şuurundan uzak bir kesim tarafından, demokrasimizdeki kıymetli yeri ve sorumluluğundan uzaklaştırılarak yozlaştırıldığına şahit oluyorum” dedi.

İsmail Saymaz'ın İddialarına Yanıt

Gazeteci İsmail Saymaz’ın, "Meral Akşener’e en yakın olduğunu bildiğim isimlerle konuştum. Beştepe’ye gitme ziyaretinin bir iş adamının Yargıtay’daki davasını çözmek olduğunu söyledi ve bunu anlattıktan sonra ‘Yazık bizim emeklerimize’ diye bitirdi" sözlerine değinen Akşener, bu ifadelerin gerçek dışı olduğunu belirtti. Akşener, "Bugüne kadar herhangi bir iş insanı veya başka bir kişi adına, yargıya intikal etmiş bir konuda hiç kimseden açık veya örtülü hiçbir talebim olmamıştır, bugünden sonra da olmayacaktır. İsmail Saymaz’ın bu gerçek dışı iddiası; sadece şahsımı değil, aynı zamanda bağımsız Türk Mahkemelerini ve Sayın Cumhurbaşkanı’nı da zan altında bırakmaktadır" dedi.

"Ofis Açtığım İddiaları Yalan"

Akşener, İsmail Saymaz’ın sosyal medya hesabından paylaştığı "İYİ Parti eski lideri Meral Akşener, Çankaya’da TBMM’ye çok yakın bir mesafedeki Cinnah Caddesi 57 numaralı binada ikinci katta ofis tuttu. Taşınma bugün başladı" açıklamasını da yalanladı. Akşener, "Türkiye’nin herhangi bir yerinde, herhangi bir amaçla bir ofis açmadım. Şimdilik böyle bir planlama içerisinde de değilim" ifadelerini kullandı.

"Sorumlu Haberciliğe Davet Ediyorum"

Meral Akşener, bu tür haberlerin dedikodu niteliğinde olduğunu belirterek, gazetecilik mesleğinin itibarı açısından üzücü bulduğunu söyledi. Akşener, “Gazetecilik mesleğinin itibarı açısından oldukça üzücü olan bu açıklamalarından ötürü İsmail Saymaz’ı; haberciliğin evrensel ilkeleri çerçevesinde tarafsız, şeffaf, dürüst davranmaya ve ciddi, dengeli, sorumlu bir bakış açısıyla haber yapmaya davet ediyorum” dedi. Ayrıca, ifade ettiği konular hakkında en kısa zamanda hukuki yollara başvuracağını da belirtti.

Editör: Zeliha YAKUT