Vodafone Sultanlar Ligi'nde dün oynanan yarı final maçlarında oyuncuların smaç servis hızları ölçüldü ve sahada ekrana getirildi. Bu sezon ilk kez uygulanan bu teknoloji, izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı. İşte dünkü maçlardan öne çıkan detaylar:

PARİS OLİMPİYATLARINDA TÜRK SPORCULARIN PROGRAMI 2024: Türk sporcular Olimpiyatlarda ne zaman yarışacak? Türkiye olimpiyat kadrosu PARİS OLİMPİYATLARINDA TÜRK SPORCULARIN PROGRAMI 2024: Türk sporcular Olimpiyatlarda ne zaman yarışacak? Türkiye olimpiyat kadrosu

Rekorlar Ardı Ardına Kırıldı

Melissa Vargas, Fenerbahçe'nin yıldızı olarak bilinen oyuncu, dünkü maçlarda smaç servis hızında geçildi. Vargas'ın THY maçının ilk setindeki 103 km/h'lik smaç servisi, rekorlar arasında yer aldı. Ancak onu geçen bir başka isim vardı: THY'nin pasör çaprazı Kiera Van Ryk. Kanadalı oyuncu, servisinde 104 km/h hıza ulaşarak Vargas'ı geride bıraktı ve maçın en skoreri oldu.

Teknoloji ile İzlenen Maçlar

Vodafone Sultanlar Ligi yarı final ve final serilerinde “Şahin Gözü” sistemi kullanıldı. Bu sistem, lig sponsoru tarafından entegre edilerek takımların GDS itirazı sonrasında devreye girdi. Bu sayede izleyiciler, oyuncuların performansını daha yakından takip etme imkanı buldu.

Gelecek Maçlar ve Heyecan Devam Ediyor

4 Nisan'da oynanacak serinin 2. maçını Fenerbahçe kazanması halinde finale yükselecek. Maçlarda sadece smaç servis hızları değil, aynı zamanda oyuncuların smaç yükseklikleri de ölçüldü. Sırp yıldız Boskovic, VakıfBank maçında 3 metre çizgisi gerisinden 3 metre smaç yükseliğine ulaşarak, 104 km/h'lik smaç hızıyla dikkat çekti.

Eczacıbaşı'nın VakıfBank karşısında aldığı 3-1'lik galibiyette Hande Baladın 4 sette 16 sayı bulurken, Boskovic 21 sayı ile galibiyette önemli rol oynadı. Gelecek maçların da heyecanla beklenildiği ligde, rekabetin dozunu artıran bu teknolojik uygulamalar, sporseverlere unutulmaz anlar yaşatmaya devam edecek.