İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya merkezli 2 ilde düzenlenen "Mahzen-41" operasyonlarında "Ayazlar" olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini ve 9 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İşte detaylar:

OPERASYON VE YAKALAMALAR

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, Antalya ve Çanakkale'de 11 adrese baskın yapıldı. Operasyon sonucunda "Ayazlar" olarak bilinen organize suç örgütü elebaşısı Umut Ayaz'ın da içinde bulunduğu 9 şüpheli yakalandı.

Suç örgütü lideri Hakan Uslu kaç yaşında (kim) nereli, mesleği ne, evli mi, ne iş yapıyor? Suç örgütü lideri Hakan Uslu kaç yaşında (kim) nereli, mesleği ne, evli mi, ne iş yapıyor?

SUÇLAMALAR VE BULUNAN DELİLLER

Operasyonlarda, şüphelilerin tefecilik, silahla nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, mala zarar verme ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarına karıştığı belirlendi. Şüphelilerin işletmelerden zorla para isteyerek vermek istemeyen işletmelere silahlı saldırıda bulundukları, vatandaşların rızası dışında hesaplarından kendi hesaplarına para aktararak zorla senet imzalattıkları, baskı ve şiddet yoluyla mağdurları korkutarak şikayetlerinden vazgeçirdikleri ve uyuşturucu ticareti yaparak haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

EL KONULAN DELİLLER

Operasyonlar sonucunda ruhsatsız tabanca ve av tüfekleri, muhtelif miktarda uyuşturucu ile çok sayıda senet ve para ele geçirildi.

YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren jandarma ekiplerini tebrik ederek, suç örgütlerine karşı kararlı mücadelenin süreceğini vurguladı. Suçta kibirlenmeye ve halkın huzurunu kaçırmaya yönelenlere göz açtırmayacaklarını belirtti. Operasyonlarla ilgili adli sürecin devam ettiği bildirildi.