İzmir, Mersin ve Van'da "Mahzen-13" Operasyonu: 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Gözaltında!

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın açıklamasına göre, İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen "Mahzen-13" operasyonlarında 2 organize suç örgütü çökertildi ve 25 şüpheli gözaltına alındı.

12 Nisan Ankara su kesintisi olan ilçeler, su kesinti saati sorgulama 12 Nisan Ankara su kesintisi olan ilçeler, su kesinti saati sorgulama

Operasyonun Detayları:

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde İzmir İl Emniyet Müdürlüğünce İzmir, Mersin ve Van'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu'nun elebaşıları olduğu 2 ayrı organize suç örgütü hedef alındı.

Ele Başları da Gözaltında:

Operasyonlarda, her iki örgütün elebaşıları da dahil olmak üzere toplam 25 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalışma", "iş yerlerini kurşunlatma", "silahlı tehdit ile mağdur şahıslara zorla senet imzalatma", "3. şahıslar adına para tahsilatı yapma", "silah ticareti yapma", "kasten yaralama", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "genel güvenliği kasten tehlikeye sokma" ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna muhalefet" suçlarını işledikleri belirlendi.

Ele Geçirilen Silahlar ve Uyuşturucu:

Operasyonlarda 16 ruhsatsız tabanca, 2 tam otomatik uzun namlulu silah, 10 tüfek ve bu tüfeklere ait fişek ile muhtelif miktarda uyuşturucu maddeye el konuldu.

İçişleri Bakanı Soylu'nun Mesajı:

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyona ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki hangi büyüklükte olursa olsun ailelerimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, çetelere milletimizin duası ve desteğiyle nefes aldırmayacağız." ifadelerini kullandı.