LÜTFÜ SAVAŞ KİMDİR?

CHP'nin Hatay Belediye Başkanı adayı olan Lütfü Savaş, doğma büyüme Hataylı olup, 1965 yılında Yayladağı ilçesine bağlı Dağdüzü Köyü'nde dünyaya gelmiştir. İlköğretim, ortaokul ve lise eğitimini Antakya'da tamamlamıştır. Tıp eğitimini ise 1990 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde almıştır.

Meslek hayatına pratisyen hekim olarak başlayan Savaş, Adalet Bakanlığı'na bağlı kurumlarda görev yapmıştır. Daha sonra İstanbul Okmeydanı SSK Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nde uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Ardından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev almış ve idari görevlerde bulunmuştur.

Lütfü Savaş, siyasi kariyerine 2009 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Antakya (Hatay Merkez) İl Belediye Başkanlığı'na aday olarak başlamış ve seçilmiştir. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde ise Cumhuriyet Halk Partisi'nden Hatay'ın ilk ve kurucu Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmuş ve seçilmiştir.

Evli ve iki çocuk babası olan Lütfü Savaş'ın eşi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

İYİ Parti'ye Şok: Mazbatasını Alamadan Cezaevine Girdi İYİ Parti'ye Şok: Mazbatasını Alamadan Cezaevine Girdi

Lütfü Savaş'ın adaylık süreci ve kariyeri, Hataylıların ve siyaset takipçilerinin dikkatle izlediği bir konudur.