Lila Kağıt, Türkiye'nin köklü kağıt üreticilerinden biri olarak bilinir. Firmanın kökenleri, 1930 yılında Gaziantep'te Hasan Öğücü tarafından çırçır ve dokumacılık ticarethanesinin kurulmasıyla başlar. İplik ve diğer tekstil ürünlerinin satışı için Marmara Pamuklu Mensucat San. Tic. A.Ş.'nin kurulmasıyla ise ikinci kuşağın lideri Abdullah Öğücü'nün yönetiminde büyümeye devam etti.

ABDULLAH ÖĞÜCÜ'NÜN LİDERLİĞİNDE BÜYÜME 

Abdullah Öğücü, 1933 yılında Gaziantep'te doğdu. İlkokul eğitimine devam ederken iş hayatına atılan Öğücü, babasının yanında çalışarak sektörde deneyim kazandı. 1964 yılında Güneydoğu İplik San ve Tic. A.Ş.'yi kurdu. İstanbul'a yerleşerek 1984 yılında Çorlu'da Marmara Pamuklu Mensucat'ta yönetici olarak çalışmaya başladı.

Meryem Uzerli RU dizi fragmanı çıktı mı, ne zaman yayınlanacak, konusu ne? Meryem Uzerli RU dizi fragmanı çıktı mı, ne zaman yayınlanacak, konusu ne?

GİRİŞİMCİ RUHU VE VİZYONER BAKIŞI

Abdullah Öğücü, yurtdışında eğitim gören oğullarının bilgi birikimiyle güçlenerek başarılı yatırımlara imza attı. 2004 yılında Boyahane işletmesi, 2005 yılında Enerji Santrali ve 2006 yılında Lila Kağıt fabrikası yatırımlarıyla sektördeki konumunu sağlamlaştırdı. Lila Kağıt'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürürken 2007 yılında hayata veda etti.

KALİTELİ ÜRÜN VE SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞ MODELİ 

Abdullah Öğücü'nün liderliğindeki Lila Kağıt, kaliteli ürünleri ve sürdürülebilir iş modeliyle sektörde önemli bir konuma ulaştı. Firmanın köklü geçmişi ve girişimci ruhu, Türkiye'nin kağıt sektöründeki önde gelen isimlerinden biri olmasını sağladı.