Osmaniye'de düzenlenen 'Yöresel Yemek Lezzetleri Festivali', bölgenin kültürel zenginliğini ve yemek kültürünü ön plana çıkararak büyük ilgi gördü. Festival kapsamında Osmaniye ve çevresine özgü yöresel yemekler ve tatlılar,

Osmani̇ye’de İlk Kez Düzenlenen Y (4)

80 STAND TA DOLDU TAŞTI FESTİVAL HALKTAN İLGİ GÖRDÜ

festivalin düzenlendiği alanda 80 stantta vatandaşların beğenisine sunuldu. Bu etkinlik, bölgede unutulmaya yüz tutmuş geleneksel lezzetleri yeniden canlandırma ve tanıtma amacı taşıyor.

Düziçi'nde Makilik Alanda Yangın! 5 Dönümlük Alan Zarar Gördü, Kasıtlı mıydı? Düziçi'nde Makilik Alanda Yangın! 5 Dönümlük Alan Zarar Gördü, Kasıtlı mıydı?

Osmani̇ye’de İlk Kez Düzenlenen Y (2)

FESTİVAL KAPSAMINDA MÜZİK PROĞRAMLARI VE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Festival programı, çeşitli etkinliklerle renklendi. Bunlar arasında gastroshow ve yarışmalar, müzik dinletileri, çocuk etkinlikleri, söyleşi programları, türkü gecesi, yöresel yemek yarışması ve gençlik konseri gibi etkinlikler yer aldı. Özellikle, Osmaniye bölgesine ait unutulmaya yüz tutmuş anne tatlısının festivale dahil edilmesi ve bu lezzetin yaşatılması, festivalin önemini daha da arttırdı.

Osmani̇ye’de İlk Kez Düzenlenen Y (5)

OSMANİYE KADIN GİRİŞİMİ BU TÜR  ETKİNLİKLERİN ARTARAK DEVAM ETMESİNİ İSTEDİ

Osmaniye Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Havva Saçıkara Çetin'in ifadelerine göre, bu tür etkinliklerin bölgenin kültürel mirasını canlandırmak adına büyük önemi bulunuyor. Özellikle festivale katılanların Osmaniye'nin özgün tatlarını deneyimlemesi ve tanıması, bölgeye olan ilgiyi artırıyor.

O S M A N İ Y E’ D E İ L K K E Z D Ü Z E N L E N E N Y

Deprem bölgesi olarak bilinen Osmaniye'de bu tür etkinliklerin düzenlenmesi, insanların bir araya gelip sosyalleşmesine ve moral bulmasına da katkı sağlıyor. Festival, bölge halkının birlik ve beraberlik duygularını pekiştiriyor ve olumlu bir atmosfer oluşturuyor.

20240511Aw201972 6

Sonuç olarak, Osmaniye'de düzenlenen 'Yöresel Yemek Lezzetleri Festivali', bölgenin zengin kültürel mirasını tanıtmak ve yaşatmak adına büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Osmani̇ye’de İlk Kez Düzenlenen Y (3)

Bu tür etkinliklerin düzenlenmesi, yerel lezzetleri koruma ve tanıtma açısından önem taşıyor ve bölgeye canlılık katıyor.

Editör: Ali Çakar