Kütahya'da gerçekleştirilen yerel seçimlerde CHP adayı Eyüp Kahveci yüzde 29.69, MHP adayı Alim Işık yüzde 29.25 ve AK Parti adayı Kamil Saraçoğlu ise yüzde 27.71 oy almıştı. Ancak seçim sonuçlarına itirazlar gelmeye başladı.

Hareket Proje Taşımacılık 2024 lot ve işlemleri, halka arzı son durum! Hareket Proje Taşımacılık 2024 lot ve işlemleri, halka arzı son durum!

Sonuçların açıklanmasının ardından Kütahya'da MHP İl Başkanlığı, seçim sonuçlarına itiraz etti ve Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvurarak Kütahya'daki belediye seçiminin iptali ya da 549 sandıktaki tüm oyların yeniden sayılmasını talep etti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ise yapılan itirazı değerlendirerek oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

Kütahya'yı kazanan parti ise CHP olmuştu. CHP adayı Eyüp Kahveci seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, "Burada Cumhuriyet Halk Partisi'nin 74 yıl sonra kuruluşun ve kurtuluşun şehri olan Kütahya'da halkın iradesini ortaya koyularak seçilmesinin hazmedilememesi var" şeklinde tepkisini dile getirmişti. Yeniden sayım süreci sonucunda Kütahya'da hangi adayın kazandığı netlik kazanacak.