Kütahya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde CHP, MHP ve AK Parti'nin birbirine yakın oy oranlarıyla yarıştığı seçimlerde, CHP adayı Eyüp Kahveci yüzde 29.69, MHP adayı Alim Işık yüzde 29.25 ve AK Parti adayı Kamil Saraçoğlu ise yüzde 27.71 oy almıştı. Bu sonuçların ardından MHP, seçim sonuçlarına itiraz etti.

MHP'nin İtirazı ve Yeniden Sayım Kararı

3 Partinin Kiyasiya Yaristigi Kutahya Da Oylar 17216312 4458 M

F1 (formula) ne zaman, hangi tarihte başlıyor (F1 yarış takvimi 2024) F1 (formula) ne zaman, hangi tarihte başlıyor (F1 yarış takvimi 2024)

Kütahya MHP İl Başkanlığı, Eyüp Kahveci'nin kazandığı seçim sonuçlarına itiraz etti. Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvuran MHP ilgilileri, Kütahya'daki belediye seçiminin iptali ya da 549 sandıktaki tüm oyların yeniden sayımını talep etti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yapılan itirazları değerlendirdikten sonra oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

Eyüp Kahveci'nin Tepkisi

CHP adayı Eyüp Kahveci, yapılan itirazları değerlendirirken, "Burada Cumhuriyet Halk Partisi'nin 74 yıl sonra kuruluşun ve kurtuluşun şehri olan Kütahya'da halkın iradesini ortaya koyularak seçilmesinin hazmedilememesi var" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Kütahya'da yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından yaşanan bu gelişmeler, seçim sonuçlarına ilişkin sürecin devam ettiğini gösteriyor. Yapılan itirazların ardından oyların yeniden sayılacak olması, seçim atmosferini daha da gerginleştirebilir ve sonuçların netleşmesini geciktirebilir.