Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Hakan Yılmaz Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Hakan Yılmaz'ın Rol Aldığı Dizi-Filmler Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Hakan Yılmaz Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Hakan Yılmaz'ın Rol Aldığı Dizi-Filmler

İstanbul'dan Balıkesir'in Gönen ilçesindeki yazlık evine gelen ve 17 Haziran 2023'te kaybolan 83 yaşındaki ekonomist Korhan Berzeg'in ölümüyle ilgili sır perdesi aralanıyor. Berzeg'in kaybolduktan 316 gün sonra bulunan kafatası ve kemikleriyle ilgili adli tıp incelemesi tamamlandı. Arama çalışmaları sırasında 325 kilometrekarelik alan taranırken, bulunan kemik ve kıyafet parçaları incelenmek üzere toplandı.

KAFATASI VE KEMİKLERİN TESPİTİ

 İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nda yapılan incelemede, bulunan kafatası ile 12 kemik parçasının Korhan Berzeg'e ait olduğu kesinleşti. Berzeg'in kafatası ve kemikleri, toprağa verilmeden önce ailesine teslim edilecek.

BERZEG'İN BULUNDUĞU YER VE İNCELEME SÜRECİ

 Berzeg'in kemikleri, dere çevresinde bulunan kafatası ve kemiklerin adli tıp incelemesi tamamlandı. Berzeg'in kaybolduğu bölge, 312 gün sonra 9 kez taranarak kemiklerine ulaşıldı. Suya yakın bir alanda bulunan kemikler, yabani hayvanlar tarafından taşınmış olabileceği ihtimalini doğurdu.

SIRTLAN SALDIRISI İHTİMALİ

 Arama çalışmaları sırasında bölgenin sırtlanların üreme alanı olduğu belirtildi ve kemiklerin yabani hayvanlar tarafından taşınmış olabileceği değerlendirildi.

KIZININ KATKISI VE AİLENİN SÜRECİ

 Berzeg'in kızı Nisa Helen Berzeg, DNA örneği vermek için Türkiye'ye geldi ve arama çalışmalarının son gününde olay yerinde incelemelerde bulundu. Ailenin süreçte yaşadığı acı ve belirsizlik, sonunda ölüm haberinin alınmasıyla birlikte daha da derinleşti.

KORHAN BERZEG'İN KİMLİĞİ VE KARİYERİ

1940 yılında Balıkesir'de doğan Korhan Berzeg, İTÜ'de ekonomi üzerine öğretim üyeliği yapmış ve Dünya Bankası'nda görev almış bir ekonomisttir. Berzeg, aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in üniversitede hocası olmuştur.

Korhan Berzeg'in kayboluşu ve ölümü, yaşanan sürecin detaylı bir şekilde incelenmesiyle aydınlatılmaya çalışılmaktadır. Adli tıp incelemeleri sonucunda kemiklerin Berzeg'e ait olduğu kesinleşmiş olsa da ölüm nedeni hala netlik kazanmamıştır. Berzeg'in ölümüyle ilgili soruşturma devam ederken, ailenin yaşadığı acı ve belirsizlik derinlemesine incelenmeye değer bir konudur.