Yargıtay'dan kiracıları huzursuz eden bir karar çıktı. Kira bedelini IBAN üzerinden ödeyen kiracıların dikkat etmesi gereken önemli bir gelişme yaşandı.

TARIM KREDİ İNDİRİMLERİ SON DAKİKA: Tarım Kredi Market aktüel kataloğu çıktı! 24-26 Temmuz 2024 Tarım Kredi Kooperatif market indirimli ürünler TARIM KREDİ İNDİRİMLERİ SON DAKİKA: Tarım Kredi Market aktüel kataloğu çıktı! 24-26 Temmuz 2024 Tarım Kredi Kooperatif market indirimli ürünler

Kiracı Banka Transferinde Hata Yaptı, Evden Tahliye Edildi

İki ayrı davada inceleme yapan Yargıtay, kiracının banka transferi sırasında yaptığı hatayı temel alarak evin tahliyesine karar verdi. Bu karar, ev sahipleri ve kiracılar için önemli bir emsal teşkil ediyor.

Kiracılar Nelere Dikkat Etmeli?

Yasal düzenlemeye göre, kiracılar, sözleşmede belirtilen kira bedelini eksiksiz bir şekilde ev sahibine ödemek zorundadır. Bu ödeme sürecinde bir günlük gecikme veya bir liralık eksik ödeme dahi ev sahibi için haklı bir tahliye gerekçesi olarak değerlendirilebilir.

Eksik Ödeme Yapan Bin PİŞMAN Olacak

L.M. adlı kiracı, her ay düzenli olarak kira bedelini ev sahibinin banka hesabına yatırdı. Fakat 4 ay sonra ev sahibi, kiracıda eksik ödeme olduğunu iddia ederek icra takibi başlattı. Kiracı itirazda bulundu ancak ev sahibi, kiracının 4 ay boyunca eksik ödeme yaptığını savundu ve sözleşmenin feshedilerek kiracının tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme: Eksik Ödeme Tahliye Sebebi

Kiracı L.M., her ay tam ödeme yaptığını savunsa da banka tarafından yapılan havale işleminde 31,50 TL işlem ücreti kesildiğini ve eksik ödeme olduğunu belirtti. Fakat mahkeme bu savunmayı kabul etmedi ve kiracı L.M.'nin evden tahliyesine karar verdi.

Mobil ve İnternet Şubelerinden Yapılan Transferlerde Kesinti Olmuyor

Mobil ve internet şube kanalları ile yapılan transferlerde genellikle para transferine konu ücret eksiksiz olarak hesaba aktarılıyor ve kesinti bedeli ilave olarak alınıyor. Fakat ATM'den yapılan transfer işlemlerinde söz konusu para ATM tarafından alınıyor ve işlem kesinti ücreti mevcut paradan kesiliyor.

Kirada Yüzde 25 Zam Sınırı Kalkacak mı?

Konut kiralarında yüzde 25'lik tavan zam uygulaması 2 Temmuz 2024'te sona erecek. 2022'de 1 yıllığına yürürlüğe giren uygulama 2023'te 1 yıl daha uzatılmıştı.

Editör: Murat Serdar Yıldız