Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçakçılığıyla mücadele kapsamında kira geliri elde eden ancak vergi beyanında bulunmayan ya da düşük kira göstererek vergi kaçıran ev sahiplerine yönelik önemli bir düzenleme yapılacağını duyurdu. Şimşek, bu kapsamda kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Şimşek, CNN Türk kanalında yaptığı açıklamalarda, 420 binden fazla ev sahibinin incelenerek fiili durumla karşılaştırıldığını ve kayıt dışılıkla mücadele kapsamında yeni önlemler alacaklarını ifade etti. Kayıt dışılıkla mücadelede daha etkin ve kalıcı çözümler üretmek için çalıştıklarını vurgulayan Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede yeni pos cihazlarının kullanılacağını ve bu sayede düşük KDV oranıyla fiş kesilmesinin önüne geçileceğini belirtti.

Yavuz Doğan kimdir, Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, evli mi, ne iş yapıyor? Yavuz Doğan kimdir, Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, evli mi, ne iş yapıyor?

Kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Şimşek, amacın gönüllü uyumu artırmak olduğunu ve kira beyannamelerinin zamanında verilmesini sağlamak için çaba harcandığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin kaynaklara erişiminde bir sorun olmadığını vurgulayan Şimşek, Türkiye'nin gelecek aylarda ciddi kredi not artışları yaşayacağını belirtti.