Meteorolojinin sarı kod ile uyarıda bulunduğu Karabük, şiddetli fırtınanın etkisi altına girdi. Güney ve güneybatı yönlerinden esen saatteki hızı 51-75 km ve yer yer kuvvetli fırtına 75-90 km olarak öngörülen fırtına, şehirde önemli hasarlara yol açtı.

Fırtına Sonucu Oluşan Hasarlar

Fırtına nedeniyle bir iş yerinin reklam panosu yerinden sökülerek uçtu, bir iş yerinin cam kapısı kırıldı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle sokaklar toz bulutuna dönerken, vatandaşlar yürümekte zorluk çekti. Bazı esnafın dükkanlarının önündeki malzemeler ise rüzgarın etkisiyle savruldu.

Motor fiyatları 2024 zamlı ne kadar, motor fiyatları fena yükseldi Motor fiyatları 2024 zamlı ne kadar, motor fiyatları fena yükseldi

İlçede Minare Sallandı, Esnaf Çadırları Sabitledi

Yenice ilçesindeki İsmetpaşa Mahallesi Aşağıdüz Camisi’nin minaresi uzun süre sallandı. İlçedeki Pazaryeri'ndeki esnaflar çadırların uçmaması için mücadele etti.

Yetkililerin Uyarısı

Meteoroloji yetkilileri, fırtınanın gece yarısına kadar belli aralıklarla devam edeceği uyarısında bulunarak vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Minareyi Sallayan Fırtına Anları Kamerada

Karabük’te şiddetli fırtına, bir caminin minaresini salladığı anlar saniye saniye kameraya yansıdı.

Karabük’teki Fırtına Sonrası Günlük Hayat

Şehirdeki vatandaşlar ve esnaf, fırtına sonrası normal hayatlarına dönme çabası içinde. Hasarın boyutu ise ilgili ekipler tarafından belirlenmeye çalışılıyor.