Kanlaon Yanardağı Nerede?

Filipinler Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü'nün açıklamasına göre, aktif bir volkan olan Kanlaon Yanardağı patladı. Bu olay sonucunda yaklaşık 5 bin metre yüksekliğinde dumanlar oluştu. Kanlaon Yanardağı, Filipinler'in Negros Adası'nda bulunmaktadır. Bu patlama sonrasında bölgede önlemler alınarak çevre bölgelerin tahliye edilmesine karar verildi.

Kanlaon Yanardağında Patlama ve Oluşan Dumanlar

Kanlaon Yanardağı'ndaki patlama 6 dakika boyunca devam etti ve dumanlar 5 bin metreye kadar yükseldi. Filipinler Haber Ajansı'nın (PNA) açıklamalarına göre, bu patlama sonucunda volkanın alarm seviyesi 1'den 2'ye yükseltildi. Yetkililer, patlamanın ardından bölgede daha fazla patlama yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Kanlaon Yanardağı Tahliye ve Güvenlik Önlemleri

Negros Oriental eyaletine bağlı Canlaon kentinin Belediye Başkanı Jose Chubasco Cardenas, patlamadan etkilenen 4 bölgede yaşayanların tahliye edilmesi talimatı verdiğini açıkladı. Yetkililer, halkın güvenliğini sağlamak için tüm kaynakları seferber ettiklerini belirtti. Ayrıca solunum yolu rahatsızlığı yaşanmaması için maske takılması konusunda da uyarılarda bulunuldu.

Komşu Bölgelerden Yardım Talebi

Gazze'deki savaşta Esad'ın baş danışmanı kimdi ve nasıl hayatını kaybetti? Gazze'deki savaşta Esad'ın baş danışmanı kimdi ve nasıl hayatını kaybetti?

Belediye Başkanı Cardenas, bu durum karşısında komşu bölgelerden yardım talep ettiklerini belirtti. Olayın yakından takip edildiğini ve en az hasarla atlatılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Editör: Murat Serdar Yıldız