Tatil sezonunun yaklaşmasıyla seyahat ipuçları ve uyarılar da önem kazanmaya başladı. Son günlerde bir kabin ekibi üyesinin yaptığı açıklama ise büyük dikkat çekti. "Yemeğinizi yediğiniz yere dikkat edin" uyarısı, seyahate çıkacak kişilerin aklında soru işaretlerine neden oldu.

Tepsi Masalarındaki Tehlike

Sabah gazetesinin haberine göre, kabin ekibi personeli, ister havaalanından alınan atıştırmalıklar, isterse uçakta sunulan yemekler olsun, uçuş sırasında bir şeyler yemenin normal olduğunu söyledi. Ancak, yemeğinizi yerken dikkat etmeniz gereken bir nokta olduğunu belirtti. Çalışan, uçak koltuklarına bağlı katlanabilir masalarda yemek yemenin, üzerinde bulunan çok sayıda mikrop ve bakteri nedeniyle sağlık riski taşıdığını ifade etti.

Temizlik ve Hijyen

Basına isimsiz olarak konuşan uçuş görevlisi, "İster uçakta yemek yiyor olun, ister atıştırmalık tüketiyor olun, asla doğrudan koltuklardaki katlanan tepsilerden yemek yemeyin" dedi. Görevliler, bu tepsilerde insanların başını yasladığını, bebek bezlerini değiştirdiğini ve hatta ayaklarını dayadığını gördüklerini belirtti. Bu nedenle, yolcuların bu masaları kullanmadan önce mutlaka silmeleri veya antibakteriyel mendil kullanmaları gerektiğini vurguladı.

Yüksek Tuz İçeriği Uyarısı

Başka bir kabin ekibi üyesi ise yolculara, uçak yemeklerinden mümkün olduğunca kaçınmalarını tavsiye etti. Bunun sebebi olarak, uçak yemeklerinde süpermarketlerden alınan hazır yemeklerden daha yüksek miktarda tuz bulunmasını gösterdi. Araştırmalar, uçaklarda tat alma duyumuzun yüzde 30 oranında azaldığını ortaya koyuyor. Bu nedenle, yemeklere daha fazla tuz ekleniyor. Uçuş görevlisi, salata veya meyve salatası gibi daha az tuz içeren seçenekleri tercih etmeyi ve bol miktarda su içmeyi önerdi.

Müge Anlı 27 Haziran Yakup Tüzer Bulundu mu, nerede, KAYIP MI? Müge Anlı 27 Haziran Yakup Tüzer Bulundu mu, nerede, KAYIP MI?

Yolculukta Sağlıklı Beslenme Önerileri

Kabin memurları, yolcuların uçuş sırasında sağlıklı kalmaları için dikkat etmeleri gereken noktaları sıralıyor. Tepsi masalarının hijyenine dikkat edilmesi ve sağlıklı yiyecek seçeneklerinin tercih edilmesi, seyahat deneyimini daha güvenli ve keyifli hale getirebilir.

Editör: Zeliha YAKUT