Ali Tozak Öldü Mü, Neden Öldü ve Kimdir? Ali Tozak Öldü Mü, Neden Öldü ve Kimdir?

Organize suç örgütü lideri Barış Boyun, İtalya'nın Viterbo şehrinde İtalyan ve Türk polisinin ortak operasyonu sonucu yakalandı. Kırmızı bültenle aranan Boyun'un, İstanbul Beşiktaş'taki Nusret restoranına silahlı saldırıyı emrettiği iddia ediliyor.

DALTONLAR ÇETE LİDERİ BARIŞ BOYUN KİMDİR KAÇ YAŞINDA NERELİ?

Barış Boyun, Türkiye'de ve Avrupa'da birçok cinayetten sorumlu olduğu iddia edilen 45 yaşında bir suç örgütü lideridir. İnşaat ve ticaretle uğraştığı bilinen Boyun'un Gürcistan'da yaşadığı tahmin ediliyor.

Yunanistan'da Cinayetler ve Barış Boyun İlişkisi

Boyun'un liderliğini yaptığı suç örgütünün Yunanistan'da 6 Türk'ü öldürdüğü iddia ediliyor. Öldürülenlerden biri Ersu Büyüktunç olarak belirtilirken, Yunan medyası olayın gizli servislerle bağlantılı olabileceğini öne sürdü.

Barış Boyun'un Suç Dosyası

Barış Boyun ve çetesinin hakkında 8 cinayet dosyası olduğu biliniyor. Şişli'de öldürülen Sırp çete lideri Jovan Vukotiç'in katillerinin yanı sıra Kubilay Berk Küçükaslan cinayetinde de Boyun çetesinin adı geçiyor.

Nusr-Et'e Saldırı

Barış Boyun'un talimatıyla çete üyelerinin İstanbul Beşiktaş'taki Nusret restoranına saldırdığı iddia ediliyor. Bu saldırı sonucu kimse yaralanmadı.

Barış Boyun İtalya'da Yakalandı

Tüm bu suçlara karıştığı iddia edilen Barış Boyun, 22 Mayıs'ta İtalya'nın Viterbo şehrinde yakalandı. Yakalama operasyonunda 19 çete üyesi daha gözaltına alındı.

Barış Boyun'un yakalanması, Türkiye ve Avrupa'daki organize suçlarla mücadelede önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Editör: Muhammed Fatih Kıvrım