“Psikolojik desteğe erişimi olmayanlar için yapay zeka belirli bir boşluğu doldurabilir” “Psikolojik desteğe erişimi olmayanlar için yapay zeka belirli bir boşluğu doldurabilir”

İtalya Futbol Federasyonu, dün oynanan Inter-Napoli maçında Juan Jesus'a ırkçı söylemlerde bulunduğu iddiasıyla Francesco Acerbi'nin milli takım kadrosundan çıkarıldığını ve yerine Gianluca Mancini'nin çağırıldığını açıkladı.

Olay:

20 Mart 2024 tarihinde oynanan Inter-Napoli maçında, İtalya Milli Takımı'nın da formasını giyen Francesco Acerbi'nin, Inter'in Brezilyalı savunma oyuncusu Juan Jesus'a ırkçı söylemlerde bulunduğu iddia edildi.

Soruşturma:

İtalya Futbol Federasyonu, iddiaların ardından bir soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda Acerbi'nin ırkçı söylemlerde bulunduğuna dair yeterli kanıt bulunamadı.

Karar:

Ancak federasyon, ırkçılığa karşı sıfır tolerans politikası doğrultusunda Acerbi'nin milli takım kadrosundan çıkarılması kararı aldı.

Tepkiler:

Kararın ardından Acerbi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ırkçı olmadığını ve Juan Jesus'a hakaret etmediğini savundu.

Milli Takım:

Acerbi'nin yerine, Roma forması giyen Gianluca Mancini milli takıma davet edildi.

EURO 2024:

İtalya Milli Futbol Takımı, Almanya'da düzenlenecek EURO 2024 hazırlıkları kapsamında 22 Mart Cuma günü Venezuela, 24 Mart Pazar günü ise Ekvador ile karşı karşıya gelecek.