Köprü Geçiş Ücretlerinde Rekor Artış, Sivri Biberde Büyük Düşüş

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) açıkladığı verilere göre, mayıs ayında İstanbul'da fiyatı en çok artan ürün köprü geçiş ücreti olurken, en çok düşen ürün ise sivri biber oldu. Bu veriler, şehirdeki ekonomik hareketliliği ve tüketici fiyatlarını gösteren önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

Memur, SSK ve Bağkur emeklileri fark ödemesi ne zaman, hangi tarihte hesaplara yatacak? Memur, SSK ve Bağkur emeklileri fark ödemesi ne zaman, hangi tarihte hesaplara yatacak?

Köprü Geçiş Ücretlerinde Yüzde 182'lik Artış

Mayıs ayında ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubundaki köprü geçiş ücretlerinde yüzde 60'a varan bir artış yaşandı. Bu artış, yıl başından bu yana köprü geçiş ücretlerindeki toplam artışın yüzde 182'ye kadar ulaştığını gösteriyor. 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerindeki tek yön geçiş ücretleri yüzde 60 artarken, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde bu artış yüzde 157,9'a kadar çıktı. Avrasya Tüneli'nde ise son zam oranı yüzde 40, birikimli zam oranı ise yüzde 111,3 olarak belirlendi.

Fiyatı En Fazla Artan ve Azalan Ürünler

Mayıs ayında fiyatı en fazla artan ürünler arasında bilimsel ve edebi kitaplar yüzde 43,75, şehir şebeke suyu yüzde 37,12, kadın iç çamaşırları yüzde 29,62, limon yüzde 26,68 ve ütü yüzde 23,92 gibi ürünler yer alıyor. Diğer yandan, sivri biber fiyatı yüzde 44,57 azalarak en fazla düşen ürün oldu. Erik, taze fasulye, domates, bezelye, kıvırcık salata ve yeşil soğan gibi ürünlerde de fiyatlar önemli ölçüde düştü.

İstanbul'da mayıs ayında yaşanan fiyat artışları ve düşüşleri, tüketicilerin bütçeleri üzerinde doğrudan etkili oluyor. Köprü geçiş ücretlerindeki rekor artışlar ve bazı temel gıda ürünlerindeki düşüşler, şehirdeki ekonomik dinamiklerin ve tüketici davranışlarının göstergesi olarak değerlendiriliyor. Bu veriler, tüketicilerin harcamalarını planlarken dikkate almaları gereken önemli bir referans noktası oluşturuyor.
 

Editör: Havva Andırır