Dilan-Engin Polat Çifti için mahkemeden karar: Dilan Polat tahliye oldu mu, Masak raporunda neler var? İşte son durum Dilan-Engin Polat Çifti için mahkemeden karar: Dilan Polat tahliye oldu mu, Masak raporunda neler var? İşte son durum

İSTANBUL GAYRETTEPE'DEKİ PATLAMADA KAÇ ÖLÜ VAR?

İstanbul'un Şişli ilçesine bağlı Gayrettepe semtinde bulunan 16 katlı bir binanın en alt katında bulunan gece kulübünde meydana gelen patlama sonucunda 15 kişi hayatını kaybetti, 4'ü ağır 11 kişi de yaralandı. Patlamanın sebebi, gece kulübünde yapılan tadilat sırasında sahnenin yanında meydana gelen bir patlama olarak açıklandı. Patlamanın ardından yangın çıktı ve binanın içi dumanla dolmaya başladı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü ve soğutma çalışmalarına başladı.

GAYRETTEPE'DEKİ PATLAMANIN SEBEBİ NE?

İstanbul Valisi Davut Gül, yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını ve söndürüldüğünü belirtti. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi, ambulans ve sağlık personeli sevk edildi. İtfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle yangına müdahale etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da olay yerine giderek incelemelerde bulundu. İmamoğlu, olayın inşaatla ilgili olduğunu belirterek, yapıda kaçak bir inşaatın yürütüldüğünü ve gerekli izinlerin alınmadığını ifade etti. Savcılığın olayla ilgili inceleme başlattığı ve sürecin zorlu olduğunu dile getirdi.

Yaşanan bu trajik olay sonrasında, hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Patlamanın neden kaynaklandığına dair detaylı bir inceleme devam etmektedir.