Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı kim oldu, yeni atanan isim kim? Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı kim oldu, yeni atanan isim kim?

1999 depreminin ardından İstanbul'u bekleyen olası Marmara Depremi konusunda konuşan Prof. Dr. Naci Görür, kritik uyarılarda bulundu. Depreme dayanıklı şehirler kurma gerekliliğine vurgu yapan Görür, İstanbul'da en çok etkilenecek ilçeleri açıkladı.

İstanbul'da yaşanması beklenen 7.2 ile 7.6 büyüklüğündeki depremi öngören Prof. Dr. Naci Görür, siyasilerin bu konuda dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Yapı stokunun önemli olduğunu belirten Görür, ancak İstanbul'un sadece yapı stokuyla depreme hazırlanmasının yeterli olmadığını vurguladı. Kentin tüm bileşenlerinin depreme hazırlanması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Görür, özellikle Marmara Bölgesi'nden endişe duyduğunu belirtti. Bölgenin Türkiye ekonomisinin önemli bir kısmını sağladığını ifade eden Görür, ekonominin çökmesinin ülkenin genelini olumsuz etkileyeceğini dile getirdi.

İstanbul'da olası bir depremde en çok etkilenecek yerler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Görür, Avrupa Yakası'nda Silivri'ye kadar olan 10 kilometrelik bölgenin, Anadolu Yakası'nda ise Tuzla, Kartal, Maltepe ve Kadıköy'ün risk altında olduğunu belirtti. Özellikle bu bölgelerdeki dolgu alanlarının etkilenebileceğini vurguladı.

Anadolu Yakası'nda depremden en çok etkilenecek ilçelerin Tuzla, Kartal, Maltepe ve Kadıköy olduğunu söyleyen Görür, Kuzey'e doğru gidildikçe riskin azaldığını ifade etti. Ancak genel olarak ikinci boğaz köprüsüne paralel sağa sola çizgi çizildiğinde, güneydeki alanların depremden daha fazla etkileneceğini belirtti.