İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden şeyh Hasan Kılıç'ın vefatı sonrasında liderlik konusundaki belirsizlik, Cübbeli Ahmet Hoca'nın YouTube kanalından yapılan açıklama ile son buldu. Denizli vekili İbrahim Uslu'nun cemaatin yeni şeyhi olarak ilan edildiği açıklama, cemaat mensupları tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Okulların kapanması kaç gün kaldı 2024 || Okullar kapanacak, yaz tatili kaç gün olacak? Okulların kapanması kaç gün kaldı 2024 || Okullar kapanacak, yaz tatili kaç gün olacak?

Cübbeli Ahmet Hoca'nın Açıklaması

Cübbeli Ahmet Hoca, Hüseyin Avni, Mustafa Özşimşekler ve Emre Altınkum ile birlikte yaptığı açıklamada, İbrahim Uslu'nun İsmailağa Cemaati'nin yeni şeyhi olarak seçildiğini duyurdu. Açıklamada, "Onu başımıza emir seçtiğimize dair arzuhalde bulunduk. Kendisi istihare yaptı, bunun neticesinde kabul buyurdular." ifadelerine yer verildi.

Hasan Kılıç'ın Ardından Liderlik Boşluğu

İsmailağa Cemaati'nin kurucusu Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatının ardından liderlik koltuğuna oturan Hasan Kılıç'ın 93 yaşında vefat etmesi, cemaatte yeni bir dönemin başlangıcını işaret etti. Kılıç'ın liderliği sırasında cemaat, çeşitli faaliyetlerle ve yayınlarla dikkat çekmişti. Yeni şeyh İbrahim Uslu'nun liderliğinde cemaatin hangi yönde ilerleyeceği ise merak konusu olarak değerlendiriliyor.