BORA CENGİZ KİMDİR?

İnci Taneleri Arcan Kimdir? Nehir'in Nişanlısı (Bora Cengiz)

Bora Cengiz, 9 Aralık 1990 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Yakışıklı oyuncu, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Oyun Sanatları Bölümü mezunudur. 2008 yılında "Peri Masalı" dizisiyle oyunculuk kariyerine adım atmış ve o zamandan beri birçok dizi ve filmde rol almıştır. "Kavak Yelleri", "Bodrum Masalı", "Ömer", "Zaferin Rengi" ve "İnci Taneleri" gibi yapımlarda başarılı performans sergilemiştir.

MÜZİK KARİYERİ

Sadece oyunculukla yetinmeyen Cengiz, aynı zamanda bir müzisyendir. Kendi şarkılarını yazmakta ve bestelemekte, ayrıca konserlerde de sahne almaktadır.

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Dilanay Bulut kimdir, kaç yaşında, mesleği ne, ne iş yapıyor, nerelidir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz Dilanay Bulut kimdir, kaç yaşında, mesleği ne, ne iş yapıyor, nerelidir?

YÖNETMENLİK DENEYİMLERİ

Oyunculuk ve müzik alanında olduğu kadar yönetmenlikte de kendini gösteren Cengiz, kısa filmler yönetmiş ve müzik videoları çekmiştir.

BAŞARILARI

Cengiz, oyunculuktaki başarısıyla birçok ödül kazanmıştır. 2014 yılında "Uzun Yol" filmiyle Altın Kelebek Ödülü'ne layık görülmüş, 2018 yılında ise "Zaferin Rengi" filmiyle Ankara Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştır.

AİLE HAYATI

2018 yılında oyuncu Selin Yağcıoğlu ile evlenen Bora Cengiz'in çiftin 2021 yılında bir kızları dünyaya gelmiştir.

YAŞI VE MEMLEKETİ

İnci Taneleri Arcan kimdir? İnci Taneleri'nin Arcan'ı Bora Cengiz kimdir,  kaç yaşında, aslen nereli? İşte oynadığı dizi ve filmler -

Bora Cengiz, İstanbul'da doğmuştur ve 2024 yılı itibarıyla 34 yaşındadır.