Eski milli futbolcu İlhan Mansız, uzun süredir birlikte olduğu Lela Leyla ile evlendi. Mansız, ikinci kez baba olmaya hazırlanıyor. İlhan Mansız ve eşi Lela Leyla, oğulları Imre Leon'un doğumuyla birlikte ilk kez bir aile fotoğrafını sosyal medyada paylaştı.

İLHAN MANSIZ İKİNCİ KEZ BABA OLUYOR 

İlhan Mansız'ın doğuma sayılı günler kala Arizona'da gerçekleşen düğününe çiftin yakın dostları da katıldı.

Mansız, Lela Leyla için "Mr&Mrs Mansız... Tanıştığımız günden beri hayatıma anlam katan ve eşim olduğun için beni en şanslı yapan aşkım, seni çok seviyorum" ifadelerini kullandı.

İLHAN MANSIZ'IN BEBEĞİNİN İSMİ BELLİ OLDU

Geçen yıl Lela Leyla ile evlenen Türk futbolunun unutulmaz ismi Ilhan Mansız, oğlu Leon'un dünyaya gelişini sevincini sosyal medyada paylaştı.

İkili, evliliklerinden kısa bir süre önce bebeklerinin cinsiyetini açıklamış ve bir erkek bebek beklediklerini duyurmuştu.

Mansız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ailemizin yeni üyesi Imre Leon Mansız" notunu ekleyerek mutluluğunu takipçileriyle paylaştı.

Ancak, çocuğa yabancı bir isim verilmesi bazı takipçiler tarafından eleştiriye neden oldu.

Takipçilerden gelen "Anne Türk, baba Türk, isim Imre Leon?! Yakıştıramadım!" yorumları dikkat çekti.

İLHAN MANSIZ'IN EŞİ LELA LEYLA KİMDİR

Lela Leyla, Azerbaycan kökenli ve eski futbolcu İlhan Mansız'la evlenmiştir. Bilinenlere göre Mansız'dan 5 aylık hamile olduğu bilinmektedir. Ancak internette Lela Leyla hakkında daha fazla bilgi bulunmamaktadır.

Lela Leyla, bebeğinin cinsiyetinin erkek olduğunu açıklamıştır. Çift, Amerika'nın Arizona eyaletinde dünya evine girmiştir.

İLHAN MANSIZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, ASLEN NERELİ, NE İŞ YAPIYOR 

İlhan Mansız, 10 Ağustos 1975'te Almanya'nın Kempten şehrinde doğdu. Aslen Kırım Tatarı olan Mansız, futbol kariyerinde santrafor mevkiinde görev aldı ve Türkiye Millî Futbol Takımı formasını da giydi. Ancak günümüzde millî buz patencisi olarak da tanınmaktadır. Mansız'ın futbol kariyerindeki en önemli anlardan biri, 2002 Dünya Kupası'nda Senegal'e attığı Altın Gol'dür ki, bu gol Dünya Kupası tarihinin son Altın Gol'ü olarak kayıtlara geçmiştir. 2017 yılında ise Survivor yarışmasına katılarak televizyon dünyasında da adından söz ettirmiştir.

Mansız'ın kökenleri Almanya'ya dayanmaktadır. Annesi terzi, babası ise fabrika işçisi olan Mansız, 9 yaşındayken ailesiyle birlikte memleketleri olan Eskişehir'e dönmüştür. Ancak ailesinin Almanya'da kalması nedeniyle bir süre sonra tekrar Almanya'ya dönmüştür. Almanya'ya geri döndükten sonra futbola başlayan Mansız'ın kardeşi Erman Mansız da Köln takımının genç takımında oynamaktadır.

SV Lenzfried, FC Kempten ve FC Augsburg altyapılarında sergilediği performansla dikkat çeken İlhan Mansız, 1993 yılında Augsburg takımıyla Almanya Gençler Şampiyonluğu'nu kazandı ve bir sene sonra Almanya Gençler Kupası'nın sahibi oldu. Bu başarılarının ardından FC Köln'e transfer oldu ve futboldan ilk defa para kazandı. İlk kazandığı parayla kendisine bir müzik seti almıştır. İki yıllık sözleşme imzalayan Mansız, birinci sezonunu 1. FC Köln II takımında geçirdikten sonra birinci takıma yükselme şansına sahipti, ancak babasının isteği üzerine Türkiye'ye dönme kararı aldı.

Almanya'da geçirdiği alt yapı yıllarının ardından, ailesinin baskısıyla Türkiye'de futbol kariyerine devam etmeye karar veren Mansız, Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Kariyerinin ilk maçına 17 Eylül 1995'te Altay SK karşısında çıktı. İlk sezonunda sadece 2 maça çıkmasına rağmen, Eylül 1996'da sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti ve tekrar Almanya'ya döndü. Münih Türkgücü'nde amatör olarak futbol hayatına devam ederken, maddi sorunlar nedeniyle tekrar Türkiye'ye dönme kararı aldı. İkinci Türkiye macerasına İkinci Lig takımlarından Kuşadasıspor'da başladı ve ilk maçında Düzcespor'a 2 gol atarak dikkatleri üzerine çekti.

Önceki Türkiye deneyimlerinde yaşadığı uyum sorunları, Kuşadası'ndaki döneminde tekrar karşısına çıkan İlhan Mansız, sonrasında 1. Lig'de mücadele eden Samsunspor'a transfer oldu. Ancak futbolu bırakma düşüncesiyle yarım bıraktığı FOS Kempten Ekonomi Bölümü'ne devam etme düşüncesiyle oyalanmıştı. Son anda verdiği kararla Samsun'da kalmaya karar verdi.

Samsunspor için ilk maçına UEFA Intertoto Kupası'nda Lyngby BK karşısında çıktı. Bu maçta oyuna girdikten sadece üç dakika sonra Samsunspor için ilk golünü attı ve takımı 3-0 galip geldi. Sezon öncesindeki bu turnuvada Samsunspor, yarı finale kadar çıkmayı başardı. İkinci kez 1. Lig'e "merhaba" dediği maç ise 8 Ağustos 1998'de Kocaelispor karşısında oldu. 29 Ağustos'ta Fenerbahçe'ye attığı gol ise 1. Lig'deki ilk golü olarak kayıtlara geçti. İlk sezonunu 27 maçta 4 golle kapattı.

1999-2000 sezonuyla birlikte Samsunspor'da daha fazla forma şansı bulmaya başlayan Mansız, aynı zamanda gol sayısını da artırdı ve 10 gole ulaştı. Bir sonraki sezonda ise 31 maçta 12 gol atarak dikkatleri üzerine çekti. Bu sezon içinde Antalyaspor'a ve Adanaspor'a hat-trick yaparak önemli bir performans sergiledi.

Samsunspor'da üç sezon boyunca olağanüstü bir performans sergileyen İlhan Mansız, Samsunspor ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından 2001-2002 sezonu için Galatasaray ile anlaşma sağladı. Ancak daha sonra Beşiktaş'ın daha cazip bir teklif yapması üzerine, Galatasaray ile sözleşmesi olmasına rağmen Beşiktaş'a da imza attı. Bu transfer olaylı bir şekilde gerçekleşti; dönemin Beşiktaş yönetiminin Galatasaray'a ricası üzerine, Galatasaray İlhan'ı şikayet etmekten vazgeçti ve Mansız, Samsunspor'dan takım arkadaşı Tümer Metin ile birlikte Beşiktaş'a transfer oldu.

Beşiktaş'taki ilk sezonu olan 2001-2002 sezonunda da etkileyici bir performans sergileyen Mansız, ilk maçında Trabzonspor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı, ancak 23. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Bir hafta sonra ise Bursaspor karşısında yine ilk 11'de sahaya çıkan Mansız, 2-2 biten maçta Beşiktaş'ın 2 golünü kaydederek beraberliği getiren isim oldu. Sezon içinde Malatyaspor'a hat-trick yaparak dikkatleri üzerine çekti. Attığı 21 golle sezonu tamamlayan Mansız, Galatasaray'dan Arif Erdem'le birlikte gol krallığına ulaştı ve Millî Takım'a kadar yükseldi.

Dünya Kupası sonrası uzun süreli sakatlık sorunları yaşayan İlhan Mansız, bir sonraki sezon olan 2002/2003 sezonunda uzun süre Beşiktaş'ta forma şansı bulamadı. Ancak sezon ilerledikçe performansı düzeldi ve lig şampiyonluğunda önemli bir rol oynadı. Özellikle Türkiye Kupası çeyrek finalinde Gençlerbirliği ile oynanan ve Beşiktaş'ın uzatmalarla 4-3 mağlup olduğu maçta attığı 3 golle ve sergilediği performansla Beşiktaş tarihinde unutulmaz bir iz bıraktı. 2003-04 sezonunda ise 13 maçta 8 gol kaydetmeyi başardı. Ancak o sezon attığı gollerin yanı sıra aldığı kırmızı kartlarla da dikkat çekti. 1 Ekim 2003'te Beşiktaş'ın deplasmanda Chelsea FC ile oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında düdükten sonra topa vurduğu için gördüğü iki sarı kart nedeniyle 51. dakikada kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. 25 Ocak 2004'te ise Beşiktaş'ın 5 kırmızı kart gördüğü ünlü Samsunspor maçında son kırmızı kartı alarak Beşiktaş'ın hükmen mağlup olmasına neden oldu.

Almanca, İngilizce ve İtalyanca dillerini bilen İlhan Mansız, 2003 yılında Nina Ritter ile evlendi ancak 2004 yılında boşandı. Ayrıca Aimee Mansız (2004) adında bir çocuğu bulunmaktadır.

Mansız, Beşiktaş formasıyla ligde 58 maçta 36 gol atmıştır.

2004-05 sezonuna sakatlık nedeniyle takımsız başlayan Mansız, 30 Kasım 2004'te Bundesliga ekibi Hertha Berlin ile anlaşarak Almanya'ya geri döndü. Sözleşme imzalamadan önce bir süre takımla antrenmanlara çıktı. Bu süreçte ufak sakatlıklar yaşayan futbolcu, Mayıs ayında Hertha Berlin'in Almanya üçüncü liginde mücadele eden ikinci takımı ile bir maça çıktı. Ancak Haziran ayı sonunda Mansız'ın Berlin ekibiyle sözleşmesi fesh edildi.

2005-2006 sezonunda sakatlığını atlatan Mansız, sezon başında MKE Ankaragücü'ne transfer oldu. Ankaragücü formasıyla oynadığı 9 maçta 4 gol atarak etkileyici bir performans sergiledi. Mansız'ın futbol kariyerindeki son resmi golü, MKE Ankaragücü formasıyla 30 Ekim 2005 tarihinde oynanan Süper Lig maçında Beşiktaş'a attığı gole denk geldi. 17 Aralık 2005'te Sivasspor karşısında çıktığı maç ise profesyonel kariyerinin son maçı oldu.

Şubat 2006'da Almanya'da geçirdiği trafik kazası sonrasında futbolu bıraktığını açıkladı. Ancak daha sonra önce ABD'de sonra da Ankara'da futbola geri dönmek için antrenmanlara başladı.

11 Ağustos 2008'de yaptığı açıklamada, futbola yavaş yavaş yaklaştığını ve önümüzdeki sezon (2009-2010) futbol oynayabileceğini belirterek, "Sakatlığımla ilgili şu anda Almanya'da tedavim devam ediyor. Hem antrenman hem de tedavi programlarını aksatmadan İzmir'de dizi çekimlerine gidiyorum. Bu çalışma temposunda yaklaşık olarak iki devre arasında bir takımla antrenman çalışmalarına gelmiş olacağım. Futbola yavaş yavaş yaklaşıyorum. Yaklaşık 2 senedir futboldan uzak kaldım. Hiç kimse 2-3 ay içinde futbola dönmemi bekleyemez. Gerçekçi olursak en erken bundan sonraki sezonda futbola dönebileceğimi düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 2009 yılının Temmuz ayında futbola yeniden dönme çabası içinde 1860 Münih ile deneme maçlarına çıktı ve oynadığı ilk maçında gol attı. İkinci hazırlık maçında ise iki gol birden atarak eski günlere dönüşünün sinyallerini verdi, ancak 1860 Münih kulübü ile anlaşma imzalamadı.

Yıldız Tilbe vasiyetini açıkladı! Cenazesine gelirse taşlanacak! Yıldız Tilbe vasiyetini açıkladı! Cenazesine gelirse taşlanacak!

A Milli Futbol Takımı formasını 38 kez giyen İlhan Mansız, bu maçlarda 7 gol atmıştır. Türkiye Millî Futbol Takımı'nın tarihinde üçüncü olduğu 2002 FIFA Dünya Kupası'nda üç gol attı. Ancak bu goller içinde çeyrek final maçında Senegal'e uzatmalarda (dakika 94) attığı altın gol, hayatının en önemli golü oldu ve bu sayede tüm dünyada tanınır hale geldi.

İlhan Mansız, 2009 Ekiminin sonunda futbola veda ettiğini açıkladı. 21 Ocak 2017'de Survivor yarışmasına katıldı.